CHP Altındağ İlçe Başkanı Ali Ergin'den Afgan uyarısı

CHP Altındağ İlçe Başkanı Ali Ergin, "Afganlar Ankara'ya kadar ulaşırsa ilk gelecekleri yer Altındağ. Çünkü Ankara'daki Afganların önemli bir bölümü bizde" dedi.
Ankara Masası
|
16 Ağustos 2021, Pazartesi - 13:04
CHP Altındağ İlçe Başkanı Ali Ergin'den Afgan uyarısı

Altındağ'da 18 yaşındaki Emirhan Yalçın'ın yabancı uyruklu bir şahıs tarafından öldürülmesi ardından bölgedeki mülteci yoğunluğuna yönelik uyarılarda bulunan CHP Altındağ İlçe Başkanı Ali Ergin, Kabil'in Taliban tarafından ele geçirilmesi üzerine dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

"Türkiye'ye gelmeleri ilginç"

Ankara Masası'na konuşan Ergin, Afganların 2000 -2500 kilometre sonrası İran sınırından Türkiye'ye kadar gelmelerinin ilginç olduğunu savunan Ergin, 
"Amerika ve Türkiye arasındaki görüşmelerde nelerin söylendiğinden kimsenin haberi yok. Dolayısıyla bu görüşmelerin açıklanması lazım. Belli ki bunlar görüşülmüş. Afganistan'ın hemen çeperindeki ülkelere değil de, 2500 kilometre uzaklıktaki Türkiye'ye gelmeleri ilginç.  Ve gelenlerin büyük bölümü de genç insanlardan oluşuyor. Amerika ile bazı özel görüşmelerin yapıldığı, kararların aldığı görülüyor. Ama açıklanmadı. Dolayısıyla kimsenin haberi yok " dedi. 

"Türkiye'nin kaldırabileceği bir şey değil"

Türkiye'nin bu kadar göçü kaldıramayacağını savunan Ergin, "Şeffaflık olmadığı için belli bir sayı söylenemiyor. Kimi 5 milyon kimisi 5 milyondan fazla diyor. Bu nerede duracak, bunun duracağı  bir yer olmalı. Türkiye kendi insanlarını doyuramıyor. Kendi insanları büyük bir yoksulluk, açlık ve sefalet içerisinde. Bir de dışarıdan bu kadar göçün gelmesi Türkiye'nin kaldırabileceği bir şey değil." değerlendirmesinde bulundu. 

"Muhtemelen Altındağ'a gelecekler"

Afganların Ankara'ya kadar ulaşması durumunda ilk gelecekleri yerin Altındağ olacağını tahmin ettiğini söyleyen Ergin, "Çünkü Ankara'daki Afganların önemli bir bölümü bizde, Dışkapı ve çevresinde oturuyor. Muhtemelen onlar da buraya doğru  gelecekler. Altındağ  Ankara'nın en yoksul en fakir bölgesi. Benim bildiğim kamudan yardım alan aile sayısı 31 bin. Belki  bu pandemiden sonra daha da çoğaldı .Bu bölgemizde bu kadar yoğun göçü artık kaldıramaz." ifadelerini kullandı. 

Önder Mahallesi'nde yabancı sayısının yerli sayısından fazla olduğunu, Battalgazi Mahallesi'nde 10 bin, Ulubey civarında ise 5-6 bin civarında yabancı bulunduğunu ifade eden Ergin , geçtiğimiz günlerde Suriye barışının sağlanması yönünde yaptığı açıklamayı hatırlatarak şöyle devam etti:

"Suriye barışının biran önce tesis edilmesi lazım. Türkiye burada önemli bir rol oynayabilir. Bu konuda da önemli gelişmeler var. Rusya ve Amerika'nın anlaştığı söyleniyor. Türkiye bize göre Mısır'la anlaştığı gibi Suriye ile de anlaşabilmeli. Bu insanların özgürce, huzur ve barış içerisinde dönmeleri sağlanmalı .Dönmeyenler için ise burada bir entegrasyona gitmeliyiz. Onları bizim insanlarımızla kaynaştıracak yeni politikalara ihtiyaç var. Kültürel beraberliklere, sosyal birlikteliklere ihtiyaç var. Dolayısıyla bunlar yapılmadığı sürece, bunlar gerçekleştirilmediği sürece, yoksulluğun fazla, eğitimin düşük olduğu bu benzer mahallelerde sorunlar yaşanmaya devam eder."

http://www.ankaramasasi.com/haber/954329/chp-altindag-ilce-baskani-ali-erginden-afgan-uyarisi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.