Keçiören'de 'akıllı sera' kuruluyor

Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok ilçedeki 450 adet parkın çiçek ihtiyacının akıllı seradan karşılanacağını söyledi. Altınok, ayrıca tropik sera projesine başlayacaklarının müjdesini verdi
Ankara Masası
|
20 Ağustos 2020, Perşembe - 23:30
Keçiören'de 'akıllı sera' kuruluyor
Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok,'modern ve akıllı' sera temel atma törenine katıldı.Seranın kurulacağı Ovacık bölgesindeki şantiyede gazetecilere bilgi veren Altınok,Ankara'ya ve Keçiören'e 2 bin 880 metrekarelik sera kazandıracaklarını aktardı.








''DIŞARIDAN ALMAK YERİNE SERAMIZDAN ALACAĞIZ''

İlçedeki 450 adet parkın çiçek ihtiyacını seradan temin edileceğini aktaran Altınok,''Belediyemizin tabi bitki ihtiyacı var. 450 tane parkımız var.Türkiye’de en çok parkın olduğu ilçe Keçiören’dir. Dolayısıyla ihtiyacımız olan bu bitkilerin artık dışarıdan almak yerine seramızdan alacağız. Hem kendi ihtiyacımızı bir yandan da kamu kurumları vatandaşlarımız onların ihtiyacını da burada karşılayacağız'' diye konuştu. 
Sera tamamlandığında Keçiören Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından park, bahçe ve sosyal alanlarda yürütülecek olan peyzaj çalışmaları için gül ve diğer mevsimlik çiçek türleri yetiştirilecek.







''TROPİK SERA YAPACAĞIZ''
Seranın tamamlanmasının ardından  yarım kalan tropik sera projesini hayata geçirileceğini işaret eden Başkan Altınok,''Tropik sera, tropik meyveler daha önceki projelerimizden vardı,yarıda kalmıştı.Ülkemizde ne varsa tropik iklimde yetişebilen bir sera öyle bir projemiz de var''dedi.








''GELSİN ÇOCUKLAR MUZU ÇİLEĞİ ALSIN,YESİN''

Vatandaş ve çocukların tropik meyveleri kitaplarda,televizyonlarda görebildiğini aktaran Altınok,''Gelsin çocuklar burada muzu alsın koparsın, çileği alsın yesin.Bu meyveler nasıl yetişiyor görsün. Mango  olsun hurma olsun her şeyi tropik serada üreteceğiz.'' diyerek proje hakkında detayları paylaştı.







Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok, seranın temel atma törenini sosyal medya hesabından,''Doğal üretime hız veriyoruz. Türkiye'nin en modern serasını hayata geçiriyoruz.Hayırlı uğurlu olsun'' ifadeleriyle  paylaştı.








 
http://www.ankaramasasi.com/haber/95441/keciorende-akilli-sera-kuruluyor
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.