Joe Biden'dan Taliban dönemiyle ilgili ilk açıklama

ABD Başkanı Joe Biden, Afganistan'da başlayan Taliban dönemiyle ilgili "Olaylar beklediğimizden daha hızlı gelişti. Afganistan askerini eğittik Taliban'a karşı direnemedi" dedi.
Ankara Masası
|
16 Ağustos 2021, Pazartesi - 23:07
Joe Biden'dan Taliban dönemiyle ilgili ilk açıklama

ABD Başkanı Joe Biden, Afganistan'da Taliban'ın yönetimi ele geçirmesiyle ilgili açıklamalarda bulundu.

Joe Biden açıklamasında şu ifadeleri kullandı;

"Ulusal güvenlik ekibimiz, Afganistan'daki durumu yakından izliyor. Biz Afganistan'dan askerlerimizi çektik ve döndü.  Ben kararımın tam olarak arkasındayım.

"Devamlılığı sonuna kadar söz konusu olamazdı"

Siyasiler vazgeçti ve ülkeden ayrıldılar. ABD'nin Afganistan'da almış olduğu karar, doğru bi karardı. Kendileri için Afgan ordusunun mücadele etmesi gerekir. 3 Trilyon'dan fazla imkan harcadık. Hava desteği sağladık, kendi ülkelerinin geleceğine karar vermeleri için her şeyi yaptık. Devamlılığı sonuna kadar söz konusu olamazdı elbetteki.

"Kendi halkının çıkarlarını koruyamadı"

Siyasiler, kendi halkının çıkarlarını koruyamadı. Siyasi anlamda çözüm bulunması anlamında ısrarcı olduk ama bu reddedildi, üzerine tam olarak gidilmedi.

Afganistan'daki görevimiz bir devlet inşa etmek değildi, oradaki Amerikan topraklarına yönelik saldırılarını önlemekti."

Hızlı şekilde karşılık verilecek

ABD Başkanı Biden, tahliye operasyonuna müdahale etmesi ya da ABD askerlerine saldırması durumunda sert ve hızlı karşılık vereceklerini Taliban'a ilettiklerini söyledi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/955677/joe-bidendan-taliban-donemiyle-ilgili-ilk-aciklama
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.