Öfkeli protestocular virüs dinlemedi

Ankara Masası
|
03 Mayıs 2020, Pazar - 16:48
Öfkeli protestocular virüs dinlemedi

İsrail’de Netanyahu protestoları devam ediyor.

İsrail’in başkenti Tel Aviv’de binlerce kişi Başbakan Binyamin Netanyahu’yu ve kurduğu koalisyonu protesto için bir araya geldi. Başbakan Netanyahu, yolsuzluk, görevi kötüye kullanma ve rüşvet suçlarından yargılanacak.

Öfkeli kalabalık, korona virüs salgınına rağmen meydanları doldurdu.

 Yolsuzluk iddiasıyla yeniden yargı önüne çıkacak olan Başbakan Binyamin Netanyahu’ya tepki gösteren protestocular Mavi-Beyaz İttifakı lideri Benny Gantz ile kurulan  koalisyonu eleştirdi.

Başkent Tel Aviv’de bulunan Rabin Meydanı’nda toplanan binlerce kişi koalisyon anlaşmasının yasal olmadığını vurguladı. Protestocular, ‘’Utanç! Utanç!’’ , ‘’Yolsuzluk hükümetine hayır diyoruz ‘’  pankartları taşıdı ve Yüksek Mahkemeden, hakkında soruşturma açılan herhangi bir siyasetçiye hükümet kurma izin verilmemesini istediler.

Başbakan Netanyahu’nun yolsuzluk, görevi kötüye kullanma ve rüşvet suçlarından yargılanacağı duruşmalar hakkında müzakereler bugün başlayacak. Müzakereler medyadan canlı olarak yayınlanacak. Bütün suçlamaları reddeden Netanyahu, bunun muhalefet, medya ve polis tarafından hazırlanan bir darbe teşebbüsü olduğunu öne sürüyor.

http://www.ankaramasasi.com/haber/9571/ofkeli-protestocular-virus-dinlemedi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.