Cumhurbaşkanı Erdoğan: Taliban yöneticilerini kabul edeceğiz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Taliban yöneticileriyle irtibat halinde olduğunu belirtirken "Yöneticilerini kabul edebileceğimizi ifade etmiştik" dedi.
Ankara Masası
|
18 Ağustos 2021, Çarşamba - 21:31
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Taliban yöneticilerini kabul edeceğiz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, gerçekleşen ortak canlı yayında gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle: 

"Taliban yöneticilerini kabul edeceğiz"

Yönetimde kim olursa olsun iyi ve kötü gününde Afganistan'ın yanında yer almak kardeşliğimizin gereğidir. İlgili kurumlarımız bir süredir Taliban'la irtibat halindeydiler. Biz de Taliban yöneticilerini kabul edebileceğimizi ifade etmiştik. Bu tavrımız bugün de sürüyor. Afganistan'ın huzuru ve ülkemizin çıkarlarının korunması noktasında her türlü işbirliğine hazırız. Taliban yöneticilerinin yaptığı itidalli ve ılımlı açıklamaları bizler de memnuniyetle karşılıyoruz. 

Taliban'ın Türkiye'ye yaklaşımı köşeli değildir, daha dikkatlidir. Temenni ediyorum ki bundan sonra da aynı hassasiyet devam edecektir. 

Biz Afganistan'a ciddi yatırımlar yaptık. Bundan sonra da yapacağımızın bazı alametleri ortada. Bizim oradaki iş adamlarımız yatırım sürecini devam ettiriyor. Biz askerlerimizi orada asla yabancı bir güç olarak görmedik, kullanmadık. Amerika'nın çekilmesi sonrasında amacımız havalimanının emniyetini sağlayarak bu ülkenin güvenini temin etmektir.

Diplomasi trafiği

Bu hafta sonuna kadar Merkel'le bir görüşmemiz söz konusu. Sayın Putin'le hafta sonu bir görüşmemiz söz konusu. Aynı şekilde Avrupa'dan birçok ülkenin lideriyle görüşmeler söz konusu. 

Bugün 201 vatandaşımızı İslamabad'a götürdük, oradan da ülkemize gelmesini sağladık. Şu an itibariyle 552 kişiyi tahliye etmiş durumdayız. 

Bazı vatandaşlarımızı havalimanındaki kargaşa alanından askerlerimizin kontrolündeki noktalara taşımayı başardık.

Sınıra duvar

İran sınırımızın tamamı duvarla örülecek. Ağrı ve Iğdır'da çalışmayı tamamladık. Hakkari'de yarısına geldik. Van'da da duvar çalışmalarımız yoğun şekilde sürüyor. 

ABD ile göçmen pazarlığı

Bu adam (Kemal Kılıçdaroğlu) nereden bunu gördü? Kim kendisine bunu sufle etti. Kendi büyükelçisi bile böyle bir şey olmadığını söylüyor. Bu adam yalancı ya! Bugüne kadar doğru bir sözü var mı? Yok. Olmayan bir şeyin iddiasını veya onu ortaya koymak... Söyledikleri tek şey var. Orada Dışişleri yetkilisi yoktu. Ne demek yoktu? İlla olması mı lazım? Ben varım. Dışişleri kime bağlı? Bana bağlı. Ben konuşuyorum. Kafayı takmışlar tercümanımıza. Orada sadece tercüman vardı. Başınıza tercümanımız kadar taş düşsün. Bunu ispatla. Ben mükellef değilim, sen mükellefsin; iddianı ispatlaman lazım. İspatlayamıyorsan özür dile. 

http://www.ankaramasasi.com/haber/962406/cumhurbaskani-erdogan-taliban-yoneticilerini-kabul-edecegiz
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.