Cumhurbaşkanı Erdoğan, PCR testi zorunluluğu getirilen alanları açıkladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kabine Toplantısının ardından PCR testi zorunluluğu getirilen alanları tek tek açıkladı.
Ankara Masası
|
19 Ağustos 2021, Perşembe - 19:28
Cumhurbaşkanı Erdoğan, PCR testi zorunluluğu getirilen alanları açıkladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanan ve 5 buçuk saat süren Kabine Toplantısının ardından açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bazı alanlara getirilen PCR testi zorunluluğu şu şekilde ifade etti;

- 6 Eylül'de yüz yüze eğitimin başlamasıyla henüz aşı olmamış öğretmen ve personelin haftada en az 2 defa PCR testi yaptırmasını isteyeceğiz. 

- Aşı olmayan üniversite öğrencilerimiz ve üniversite çalışanlarımızdan düzenli PCR testi yaptırmalarını talep edeceğiz.

- Konser, tiyatro ve sinema gibi insanların toplu olarak bulunduğu faaliyetler için de zorunlu PCR testi uygulamalarını devreye alacağız.

- Uçak ve şehirler arası otobüs yolculuğu için zorunlu PCR testi uygulamasını devreye alacağız.

"Huzurla hayatımızı sürdürebilmemiz hepimizin aşılarımızı olmamıza bağlı"

Bir an önce aşı olma çağrısında bulunan Erdoğan " Türkiye salgının ilk gününden itibaren halkına sunduğu sağlık hizmetleri ve destek programlarıyla farkını koymuş bir ülkedir. Sahip olduğumuz güçlü altyapı sayesinde zirve dönemlerinde bir parça zorlanmış olsa da Türkiye salgının üstesinden başarıyla gelmiştir. Pek çok ülkenin aksine maskeden teste kadar, hiçbir konuda eksiklik çekmedik. Kamu güvenliği ve gıda tedariği hususunda tıkır tıkır işleyen sistem ayesinde herhangi bir sıkıntıyla karşılaşmadık. İstihdamda dramatik bir düşüşle karşılaşmadık, son dönemde de ciddi bir sıçrama yaptık. Salgına karşı en güçlü mücadele aracı olan aşılamada da dünyada ilk sıralarda yer alıyoruz. Aşı tedariği konusunda oldukça iyi noktadayız. Toplam aşı sayısında 87 milyonu geçerek ülkemiz nüfusunu çoktan geride bıraktık. İlk dozda 46 milyon, ikinci dozda 35 milyon kişiye doğru gidiyoruz. Bu sayıyla birinci doz aşıda nüfusumuzun yüzde 73'üne yaklaşırken, ikinci doz aşıda ise yüzde 55'e ulaştık. 7 milyonu geride bırakan üçüncü doz aşı uygulamaları da sürüyor. Aşı çalışmaları gönüllülük esasına göre yürütülmektedir. Cumhurbaşkanı ve 3 doz aşısını da olmuş bir birey sıfatıyla milletimin karşısındayım. Bu salgına karşı başka bir tedbir mevcut olsaydı onu da değerlendirmekte tereddüt göstermezdim. Aşı dışında bir korunma yöntemi bulunmuyor. İş yerlerinden eğitim kurumlarına, sosyal faaliyetlerden seyahatlere kadar huzurla hayatımızı sürdürebilmemiz hepimizin aşılarımızı olmamıza bağlıdır. Son dönemde salgın sebebiyle hastanelere yatan, yoğun bakıma yatan, entübe edilen hastaların çok büyük bölümünün aşı yaptırmayanlardan oluştuğunun altını çizmek istiyorum. 33 ilimiz aşılamada yüzde 75 sınırını geçerek mavi listeyi geçmiştir. Kırmızı listede yer alan illerde yaşayan kardeşlerimden başlayarak tüm vatandaşlarımızı aşılarını derhal olmaya çağırıyorum." ifadelerini kullandı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/963782/cumhurbaskani-erdogan-pcr-testi-zorunlulugu-getirilen-alanlari-acikladi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.