Türkiye'nin ilk ve tek turnuvasında kupalar sahibini buldu

Akyurt Belediyesinin düzenlediği “Camiden Sahaya” futbol turnuvasının 8’incisi, Akyurt Şehir Stadında gerçekleştirilen kupa töreniyle tamamladı.
Zeliha Demirci
|
20 Ağustos 2021, Cuma - 14:30
Türkiye'nin ilk ve tek turnuvasında kupalar sahibini buldu

Akyurt Belediyesi, 2013 yılından bu yana Akyurt Müftülüğü ve Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü ile birlikte düzenlediği “Camiden Sahaya” futbol turnuvasının 8’incisini, Akyurt Şehir Stadında gerçekleştirilen kupa töreniyle tamamladı. Türkiye'nin ilk ve tek turnuvasının amacı, yazın camilerdeki Kur’an Kurslarına giden öğrencilerin, bu kurslara kesintisiz katılımını sağlamak ve spor yaparak kendilerine olan güvenlerini artırmak. Bunun yanında yeteneklerini ortaya koyan sporcular gelecek planları arasına futbolu da ekliyor. Din görevlileri için de turnuvanın farklı bir özelliği var. Turnuva sayesinde teknik direktörlük yaparak bambaşka bir deneyim yaşamış oluyorlar.

Kupa töreninde AK Parti Ankara İl Başkanı Hakan Han Özcan, Akyurt Kaymakamı Osman Altın, AK Parti Ankara İl Kadın Kolları Başkanı Hatice Çakmak, AK Parti Akyurt İlçe Başkanı Murat Yıldırım, Akyurt Belediye Başkanı Hilal Ayık, Meclis Üyeleri ve sporcuların aileleri katıldı.

Akyurt’un genç Belediye Başkanı Hilal Ayık davetlilere seslendiği konuşmasında "Gençlerimizle açılış programında da bir araya gelmiştik. Orada da belirttiğim gibi bu müsabakaların kaybedeni yok. Elhamdülillah hepiniz kazandınız. Camiye düzenli olarak gelerek hem ruhen hem de bedenen kazanan siz oldunuz. Burada önemli olan hep beraber, kardeşlik hukuku içerisinde vakti kıymetlendirmekti. Siz vaktinize sahada ve camide değer kattınız. Bu yüzden sizlere ve hocalarımıza ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Seneye görüşmek üzere." ifadelerini kullandı.

Akyurt Kaymakamı Osman Altın’ın konuşmasından öne çıkanlar ise şunlar oldu "Pandemi nedeniyle bu sene süreci biraz kısa tuttuk ama Allah’a şükür gerçekleştirebildik. Turnuvaya katılan tüm çocuklarımıza, sporu seven bütün gençlerimize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Çok şükür sakatlanma yaşanmadan başarıyla turnuvayı tamamladık. Kamu kurumları tüm ilçelerimizde yerleşik olsa da Belediyeler sizlere doğrudan ulaşabilme imkanı sağlamaktadır. Bu nedenle Akyurt Belediyesine ve Belediye Başkanımız Sayın Hilal Ayık hanımefendiye organizasyon için teşekkür ediyorum."

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın selamını iletti

Kürsüye çıkan  AK Parti Ankara İl Başkanı Hakan Han Özcan, "Burada herkes kazanmış oldu. Belediye Başkanımıza, Sayın Kaymakamımıza, İlçe Başkanımıza Gençlik ve Spor İl Müdürümüze, Müftümüze ve ailelerimize çok teşekkür ediyorum. Hocalarımızın emeği de burada çocuklarımızı manevi alanda eğittiler. Bilhassa kitapların en büyüğü Kur’an-ı Kerim’i öğreten hocalarımıza teşekkür ediyorum. Camiyle sporu buluşturmak çok önemli bir iş. Camilerde eskiden birbirimize tesbih atardık. Çocuklarımızın sesleri camilerden eksik olmasın. Burada olmaktan çok mutluyum. Size Cumhurbaşkanımız Tayyip dedenizin selamını getirdik. Kendisinin ülkemiz için verdiği mücadele, sizlerin geleceği içindir. Sizler de camide, okulda ve yeşil sahada hep önde olun. Allah eksikliğinizi göstermesin, sayınız çoğalsın."

Küçükler kategorisinde şampiyonluğa uzanan Bilal-i Habeş Camii futbolcularına kupalarını AK Parti Ankara İl Kadın Kolları Başkanı Hatice Çakmak verirken, yıldız kategoride şampiyon olan Güzelhisar Camii sporcuları kupalarını Belediye Başkanı Hilal Ayık’ın elinden aldı. Genç kategori şampiyonu Bilal-i Habeş Camii oyuncularının kupa coşkusuna ise Hakan Han Özcan ortak oldu.

Kupalarını alan takımlar büyük coşku yaşarken, dereceye giremeyen takımlar sportmence rakiplerinin başarısını alkışladı. Turnuvaya katılan tüm sporculara Hilal Ayık birer futbol topu hediye etti.

http://www.ankaramasasi.com/haber/964468/turkiyenin-ilk-ve-tek-turnuvasinda-kupalar-sahibini-buldu
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.