Muharrem İnce ile Tunç Soyer arasında afiş gerilimi

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, partisin afiş ve bayraklarının toplandığını iddia ederek İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'i hedef aldı. Soyer ise kamu binalarına asılanlar dışında tüm afişlerin yerinde olduğunu belirterek tepkilere yanıt verdi.
Ankara Masası
|
23 Ağustos 2021, Pazartesi - 09:38
Muharrem İnce ile Tunç Soyer arasında afiş gerilimi

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer arasında afiş krizi patladı.

Partisinin İzmir kongresinde konuşan İnce, "Sen kiminle dans ettiğini bileceksin önce. Kiminle dans ediyorsun? Kimsin sen benim afişlerimi söküyorsun? Dıştan bakınca flamingocu, kazıyınca Tayyib'in akrabası çıkıyor. Alın teriyle yapılmış afişleri gece operasyonuyla indirmeye kılıf bulamazsınız. Genel merkezin gözüne girmek için değil, milletin gönlüne girmek için çalışın. Bu afişler diğer partilerin afişlerine benzemez! Bu afişler memleket partisinin afişleri! Onlarda belediye rantı yok! Onlarda hazine parası yok! Gönüllülerin parası var, o parayı senden alırım! Siz bunu Tayyip Erdoğan'dan mı öğrendiniz?" dedi.

"İzmir’in seçilmiş Büyükşehir Belediye Başkanıyım"

Tunç Soyer, kendisine tepki gösteren Muharrem İnce'ye sosyal medya hesabı üzerinden, "Kongrenizde kim olduğumu sormuşsunuz. Hatırlatayım ben İzmir’in seçilmiş Büyükşehir Belediye Başkanıyım. Afiş ve bayraklarınızı da sormuşsunuz. Kamu yapılarına asılanlar dışında tamamı yerlerindedir. Kongrenizi düzenlediğiniz salonu da belediyemiz tahsis etti, kamu yapıları dışında afişlerinizin asılmasına da belediyemiz izin verdi. Daha yola çıkarken bizimle bile kavga etmeniz, gelecek için umut kırıcı olduğu kadar aydınlatıcı da oldu." diye yanıt verdi.

"Alın teri var" 

Bunun üzerine Muharrem İnce "Ayıbına kılıf uydurma. Sen afiş toplatmayı AKP’den mi öğrendin? Seçilmiş Belediye Başkanı olman sana afiş toplatma hakkı vermez! Memleket Partisi’nin afişleri senin bildiğin afişlerden değildir. Onlarda belediye rantı yok, hazine parası yok, alın teri var." derken Soyer, "Halk her zaman gerçeklerin yanındadır ve onu karanlıkta bırakanları asla unutmaz. Ama “Adam kızmış”!" ifadelerini kullandı .


http://www.ankaramasasi.com/haber/966644/muharrem-ince-ile-tunc-soyer-arasinda-afis-gerilimi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.