Başkentte dolmuşlara koronavirüs koruması

Ankara Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanı Mustafa Koç, "Merkezdeki 7 ayrı noktada 2 bin 374 dolmuşa ve Sincan'daki 176 dolmuşa şeffaf kabin montajını başlattık. Bir hafta içerisinde de tamamlayacağımızı düşünüyoruz." dedi.
aa:video:20200821:22268285
|
21 Ağustos 2020, Cuma - 16:41
Başkentte dolmuşlara koronavirüs koruması

Koç, Cento Dolmuş Durağı'nda gazetecilere yaptığı açıklamada, normalleşme sürecinin bazı olumsuz sonuçları nedeniyle belediye olarak ilave önlemler aldıklarını ifade etti.

Koç, İl Hıfzıssıhha Kurul Kararı ile minibüs, halk otobüsü ve diğer toplu taşıma araçlarında da sürücülerle yolcular arasına bir paravan konulmasının zorunluluk haline geldiğini hatırlattı. 

Ankara'da 11 değişik tipte araç bulunduğu bilgisini paylaşan Koç, şunları söyledi:
"Bunlara yolcuyla sürücü arasındaki iletişime, para alışverişine mani olmayacak, seyir halinde trafiği sıkıntıya sokmayacak ve sürücü ile yolcuyu salgından koruyacak en ergonomik yapıyı oluşturmaya çalıştık ve bir modelde karar kıldık. Bu modelin montajına da başladık. Merkezdeki 7 ayrı noktada 2 bin 374 dolmuşa ve Sincan'daki 176 dolmuşa şeffaf kabin montajını başlattık. Bir hafta içerisinde de tamamlayacağımızı düşünüyoruz."

Ankara Minibüsçüler Esnaf Odası Başkanı Murat Yılmazer ise Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'a teşekkür etti.

 Yılmazer, "Sağ olsun Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mansur Yavaş her zaman olduğu gibi esnafının yanında yer aldı. Minibüsçü camiasını maddi külfetten kurtararak bu yükümlülüğü bu zor şartlarda kendi üzerine aldı. Bu yüzden büyükşehir belediyemize teşekkür ediyoruz." ifadelerini kullandı.


http://www.ankaramasasi.com/haber/96998/baskentte-dolmuslara-koronavirus-korumasi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.