Baskılar üzerine 2 AB vatandaşı yabancı uzman TC vatandaşı oldu

Türkiye tarihinin en büyük doğalgaz keşfi yaptırımlara ve baskılara rağmen gerçekleştirildi.
Büşra Bayrak
|
21 Ağustos 2020, Cuma - 16:35
Baskılar üzerine 2 AB vatandaşı yabancı uzman TC vatandaşı oldu

Türkiye, tarihinin en büyük doğalgaz rezervini keşfetti.

Bu keşfin ardında büyük bir meydan okuma ve mücadele yatıyor.

Tam bağımsızlığın ekonomik bağımsızlıktan geçtiğini bilen Türkiye, Cumhuriyet tarihi boyunca bütçedeki en büyük kalemlerden birisi olan ve neredeyse tamamı ithal edilen enerjide arayış içinde oldu.

Özellikle son yıllarda yenilenebilir enerjide hamle yapan Türkiye dünyada sayılı ülkeler arasına girmeyi ve kendi kaynaklarını enerjiye dönüştürmeyi başardı.

Bu süreçte fosil yakıt olarak da nitelenen petrol ve doğalgaz arayışları sürdü.

Son dönemde kiralama yönteminden vazgeçilerek satın alınan sismik araştırma ve sondaj gemileriyle mavi vatan karış karış tarandı.

Nihayet beklenen müjde Karadeniz’den geldi.

ARADIK VE BULDUK HAMDOLSUN

O müjdeyi veren Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez’in açıklamaları mücadelenin görünmeyen kahramanlarını da ortaya çıkardı.

Fatih Dönmez, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’tan sonra geldiği kürsüde, “Biz her zaman inandık. Büyük bir sabır inanç ve tevekkülle yola çıktı cumhurbaşkanım. Her fırsatta kararlılığımızı varsa mutlaka bulacağız dedik. Sizin de dediğiniz gibi ancak arayanlar bulur dediniz. Biz de aradık ve bulduk hamdolsun.” dedi.

YAPTIRIMLARLA ENGELLERLE KARŞILAŞTIK

Morallerinin düştüğü anlar da olduğunu anlatan Dönmez şunları söyledi: “Şahsım dahil birçok Türkiye Petrolleri çalışanları yaptırımlarla engellerle karşılaştı ama sizin arkamızda dimdik durması milletimizin duasıyla bir milim geriye gitmeden azimle kararlılıkla bu işlemlere devam ettik. Milletimizin duasını hep hissettik. hatta öyle anlar geldi ki bazı keşiflerimiz olumsuz sonuçlansa da ismini bilmediğim sosyal medyadan bize mesaj atan vatandaşlarımız bulamasanız da önemli değil bayrağımızı orada dalgalandırmanız her şeyin ötesinde diyerek bize destek verdiler. Aziz milletimize huzurlarınız bir kez daha şükranlarımı arz ediyorum.”

BASKILAR ÜZERİNE AB VATANDAŞI İKİ UZMAN TC VATANDAŞI OLDU

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, aslında bütün süreci özetleyen bir de anekdotu paylaştı.

“Bu süre içerisinde Türkiye Petrolleri çalışanlarına da hem yerli uzmanlarımıza hem de yabancı uzanmalarımız çeşitli baskılar uygulandı. Bunlardan iki tanesi Avrupa Birliği vatandaşıydı. Ailelerine baskı yaptılar bu çalışanlarımız bize gelerek biz burada mutluyuz, huzurluyuz. Kendi ülkemiz bize sahip çıkmıyor biz Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak istiyoruz dediler. Müracaat ettiler ve şu anda o iki çalışanımız Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak bizlerle birlikte omuz omuza çalışıyor sayın Cumhurbaşkanım. Bu yolda bize vermiş olduğunuz destek her şeyin ötesinde başta sizlere şükranlarımız arz ediyorum.”

YENİ MÜJDELER YOLDA

Fatih Dönmez, doğalgaz keşfettikleri sahada yaklaşık bin metre daha derine ineceklerini belirterek, “Yine sismik veriler bize 2 katmanın daha olduğunu, benzer yapılarda olduğunu, dolayısıyla kuvvetle muhtemel inşallah oralarda gaz kaynağına ulaşacağımızı gösteriyor. Bu saha, şu an içinde bulunduğumuz saha, gaz keşfi yapılan saha yaklaşık 250 kilometrekare. Yine bu bölgede inşallah en kısa süre içerisinde yeni tespit kuyularımızı açacağız ve bu çalışmalarımızı daha da netleştireceğiz sizin de bize koymuş olduğunuz hedef tarih olarak inşallah cumhuriyetimizin 100. yılında vatandaşımızla kendi gazımızı buluşturacağız.” şeklinde konuştu.

http://www.ankaramasasi.com/haber/97004/baskilar-uzerine-2-ab-vatandasi-yabanci-uzman-tc-vatandasi-oldu
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.