Bakan Dönmez detayları paylaştı

Bakan Dönmez Karadeniz'de keşfedilen 320 milyar metreküplük rezervin ekonomik değerinin 65 milyar dolar olacağını söyledi. Dönmez "İşletmesi tamamen Türkiye Petrolleri üzerinden olacak" dedi.
IHA-20200821AW095506
|
21 Ağustos 2020, Cuma - 21:40
Bakan Dönmez detayları paylaştı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez TRT Haber'de Karadeniz'deki doğalgaz keşfine ilişkin yeni açıklamalarda bulundu. 

"EKONOMİK DEĞERİ 65 MİLYAR DOLAR"

Dönmez açıklamasında  “14 ay önce bu bölgede sismik araştırma çalışmalarına başladık. 2100 metre civarında bir deniz derinliği var bu bölgede. 1400 metrelik kazıdan sonra 2 adet gaz akışları gelmeye başladı.Yeni kaynak bulamazsak bile bu gaz 7-8 yıllık ihtiyacı karşılar. Geriye dönük hesaplandığında gazın değeri 65 milyar dolar.Boru hattını ihale usulüyle yapabiliriz. İşletme, Türkiye Petrolleri tarafından yürütülecek. Kaynaktan evdeki ocağa kadar yerli ve milli imkanlarla bu süreci yönetecek güce sahibiz" ifadelerini kullandı.

KEŞİF NASIL GERÇEKLEŞTİ?

Bakan Dönmez doğalgaz keşfinin nasıl gerçekleştiğini şöyle değerlendirdi:

14 ay önce bu bölgede sismik araştırma çalışmalarına başladık. Yerin röntgenini çekiyoruz. Sonra da uzmanlarımız burada değerlendirme yapıyorlar. Potansiyel bölgeler belirlendikten sonra da arkadaşlarımız buraya sondaj yapılması tavsiyesinde bulundu. 2100 metre civarında bir deniz derinliği var bu bölgede. 1400 metrelik kazından sonra 2 adet gaz akışları gelmeye başladı. Teknik ekip bunları test etti. Basınç okumaları yapıldı. Ve biz bölgede gaz olduğu kararına vardık. Hasretle beklediğimiz konuyu Sayın Cumhurbaşkanımıza söyledik. Bugünde müjdeli haberi Cumhurbaşkanımızın ağzından duyduk. 2004'ten beri Karadeniz'de yabancı şirketlerle birlikte 6 tane derin deniz sondajı yaptık.

http://www.ankaramasasi.com/haber/97365/bakan-donmez-detaylari-paylasti
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.