Gölbaşı Mezarlığı Hizmet Binası yenilendi

Başkent’in en büyük mezarlık alanlarından biri olan Gölbaşı Mezarlığı Hizmet Binası yenilendi.
Ankara Masası
|
29 Ağustos 2021, Pazar - 12:10
Gölbaşı Mezarlığı Hizmet Binası yenilendi

Başkent’in en büyük mezarlık alanlarından biri olan Gölbaşı Mezarlığı’nda yeni hizmet binası yenilenerek hizmete açıldı.

3 bin kişilik cami avlusu yapıldı

Bekleme salonunun dahi olmadığı ve bugüne kadar tek bir gasilhanenin bulunduğu Gölbaşı Mezarlığı Hizmet Binası’nda; gasilhane sayısı bay ve bayan olmak üzere 2’ye çıkarılırken, klimalı ve ısıtmalı bekleme salonu da hizmete açıldı.

Vatandaşların acılı günlerinde 7/24 hizmet veren ve 12 cenazeyi aynı anda muhafaza edebilen son teknolojiye sahip yeni morg ünitelerinin yapıldığı Gölbaşı Mezarlığı Hizmet Binası’nda ayrıca kadın ve erkeklerin aynı anda ayrı yerlerde ikamet edebileceği bir cami inşa edildi.

7 bin metrekarelik alana sahip Gölbaşı Mezarlığı’nda bir kısmı kapalı olmak üzere 3 bin kişi kapasiteli cami avlusu da yapıldı.

400 araçlık otopark hizmet veriyor

Sınırlarının belli olmaması nedeniyle her taraftan giriş yapılabilen Gölbaşı Mezarlığı Hizmet Binası’nın her tarafı duvar ve tel örgülerle çevrelenerek güvenliği sağlandı.

Kanalizasyonu dahi olmayan mezarlık alanında foseptik çukurlu konteyner tuvaletler kaldırılarak yerine modern bay, bayan ve engelli tuvaletleri yapıldı. Ankaralıların araçlarını güvenli ve düzenli bir şekilde park edebilecekleri 400 araçlık otopark alanı oluşturulurken, Fen İşleri Daire Başkanlığı da otoparkın asfalt serim çalışmalarını tamamladı.

Yenileme çalışmaları kapsamında personelin çalışma ortamının iyileştirildiğini ve dinlenme odalarının yapıldığını belirten Gölbaşı Mezarlık Amiri Yasin Yorulmaz, yenileme çalışmaları hakkında şu bilgileri verdi:

"7 bin metrekare üzerine bin metrekare alanımız var. Binamızın içerisinde 2 adet bayan ve erkek olmak üzere gasilhanemiz hizmet verecek. 100 kişilik bir bekleme ve taziye salonumuz da var. 500 kişilik mescidimiz, 400 araçlık otoparkımız ile birlikte 2 tanesi köylerde ve taşrada olmak üzere 3 cenaze yıkama aracımızla hizmet vereceğiz."

http://www.ankaramasasi.com/haber/976028/golbasi-mezarligi-hizmet-binasi-yenilendi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.