Dakikalarca kurtarılmayı bekledi

Antalya’da kamyondan fırlayan lastik kaplamasına çarpan otomobil sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu portakal bahçesine uçtu. Kazada 3 kişi yaralanırken, otomobilde sıkışan kadın yolcu, itfaiye ekiplerinin yoğun çabası ile kurtarıldı.
IHA-20210831AW406685
|
31 Ağustos 2021, Salı - 14:58
Dakikalarca kurtarılmayı bekledi

Kaza, Alanya-Manavgat D-400 Karayolunda meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Alanya istikametinden Manavgat yönüne seyir halinde olan Emrullah Günay’ın kullandığı 26 EY 495 plakalı otomobil, Doğançam Mahallesi sınırlarında bulunan yaya üstgeçidi altında bir anda önüne çıkan kaplama lastiğe çarptı. Kontrolden çıkan otomobil bariyerlere çarptıktan sonra  portakal bahçesine uçtu. Kazada otomobil sürücü ile araçta bulunan  Talha Özbay ve  Ayşe Günay yaralandı. 

Otomobil içinde sıkıştı

Otomobilden fırlayan yolculardan Talha Özbay’a ilk müdahaleyi yoldan geçen vatandaşlar yaptı. Talha Özbay, 112 Acil Sağlık ekibinin müdahalesinin ardından ambulansla hastaneye kaldırıldı. Otomobilde yolcu olarak bulunan ve ön sağ koltukta oturan Ayşe Günay ise araç içinde sıkıştı. Sağlık ekiplerinin ve vatandaşların müdahalesine rağmen kapı açılmayınca itfaiye ekiplerinden yardım istendi. Olay yerine gelen ekipler aracın kapısını keserek Günay’ı sıkıştığı yerden çıkardı. Yaralı şahıs sağlık ekibi tarafından ambulansla hastaneye kaldırıldı.

“Lastik patladı yola fırladı”

Bir vatandaş, kaza öncesi bir patlama duyduğunu, damperli bir kamyon lastiği kaplamasının yola fırladığını ve kazanın bundan dolayı yaşandığını söyledi.

Hafif yaralanan araç sürüsü Emrullah Günay, Alanya’da tatil yaptıktan sonra evlerine dönmek üzere yola çıktıklarını belirterek, “Manavgat’a yaklaştığımız sırada üst geçidin altında önümdeki araç yola fırlayan lastik parçasını kurtardı ama ben kurtaramadım ve üzerinden geçtim. Bariyere çarptıktan sonra direksiyon hakimiyetini kaybettim ve buraya uçtuk” dedi.

(İHA)

http://www.ankaramasasi.com/haber/980077/dakikalarca-kurtarilmayi-bekledi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.