İçişleri Bakanlığından PCR testi açıklaması

İçişleri Bakanlığı, aşı süreci tamamlamayanlardan belirli alanlarda istenecek PCR negatif test sonucu zorunluluğunun 18 yaş ve üzerine uygulanacağını açıkladı.
Ankara Masası
|
31 Ağustos 2021, Salı - 19:28
İçişleri Bakanlığından PCR testi açıklaması

İçişleri Bakanlığı, 6 Eylül'de başlayacak olan yüz yüze eğitim öncesi 81 il valiliğine "PCR Testi" konulu genelge gönderdi.

Genelgede test zorunluluğu olacak kişilerin 18 yaş üzeri olacağı vurgulanırken  "Aşı süreci tamamlanmayan veya hastalığı geçirmemiş kişilerden, belirli alanlara girişte (okul, sinema, tiyatro, konser vb.) ya da şehirlerarası toplu taşıma araçlarını (uçak, tren, otobüs vb.) kullanma sırasında istenilecek PCR negatif test sonucu 18 yaş ve üzeri vatandaşlar için uygulanacak" ifadelerine yer verildi.

Genelgede PCR testi istenecek meslek ise başta öğretmenler olmak üzere eğitim personeli, kantin çalışanları ile öğrenci servislerinin şoför ve rehber personeli gibi öğrencilerle bir araya gelecek görevliler olarak açıklandı.

PCR testinin aşı olmamış ya da daha önce hastalık geçirmemiş olanlardan, haftada iki kez taranmaları isteneceği belirtildi.

PCR testi sonuçları okul idareleri tarafından gerekli işlemler yapılmak üzere kayıt altında tutulacak.

http://www.ankaramasasi.com/haber/981857/icisleri-bakanligindan-pcr-testi-aciklamasi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.