Kılıçdaroğlu'ndan Çorum'da yaşadığı olayla ilgili açıklama

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Çorum ziyareti sırasında bir kadının kendisine tepki göstermesiyle ilgili olarak "Kabahat bu kadında değil kadını bu pozisyona taşıyan o siyaset anlayışında." dedi. Kadının neden tepki gösterdiğini öğrenmek istediğine dikkat çeken Kılıçdaroğlu, "Belki kadın haklıydı. Biz de ona göre hatamız varsa düzeltirdik." şeklinde konuştu.
Ankara Masası
|
01 Eylül 2021, Çarşamba - 12:12
Kılıçdaroğlu'ndan Çorum'da yaşadığı olayla ilgili açıklama

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, FOX TV ekranlarında İsmail Küçükkaya'nın canlı yayın konuğu oldu. Programın bir bölümünde Çorum ziyareti sırasında bir kadının CHP liderine yönelik tepkisi geldi.

Başından geçen olayı anlatan Kılıçdaroğlu, bir kadına çocuklarının nasıl olduğunu öğrenmek için soru sormak istediğini söyledi. 

Bunun üzerine kadının tepki gösterdiğini aktaran Kılıçdaroğlu,"Biz de ayrıldık. Şimdi kabahat bu kadında değil, kadını bu pozisyona taşıyan o siyaset anlayışında. Asıl kabahat orada. Bu kadın beni tanımaz, ben de o kadını tanımam. Ama bu ülkede yaşıyoruz. Beraber yaşıyoruz. Beni sevmeyebilir. Âmâ böyle bir tepkiyi ortaya koyan, siyasi atmosferi yaratan kişi bu işin sorumlusudur. O kadın değil." dedi.    

"Belki kadın haklıydı"

Siyasilerin eleştirileri makul bir şekilde karşılaması gerektiğini vurgulayan Kılıçdaroğlu, "Kadının tepkisini anlayışla karşılarız. Cumhurbaşkanı olsanız da, başbakan olsanız da, bakan olsanız da veya milletvekili olsanız da gelen tepkileri makul karşılamak zorundayız. Hangi gerekçe ile tepki gösterdiğini öğrenmek isterdim doğrusu. Şu gerekçe ile ben tepki gösteriyorum diye. Belki kadın haklıydı. Biz de ona göre hatamız varsa düzeltirdik." şeklinde konuştu.

"Biz sanatçı değiliz"

Devleti yöneten kişilerin kibirden uzak olması gerektiğinin altını çizen Kılıçdaroğlu, "Devleti yöneten kişiler gelen eleştirilerden ders çıkaracak. Devleti yöneten kişiler adaletle hareket edecek. Devleti yöneten kişiler bütün vatandaşlarına eşit mesafede olacak. Devleti yöneten kişiler bir eleştiri geldiğinde eleştirinin haklı olup olmadığını oturup kendi zihninde tartacak. Çünkü bir siyasetçinin en çok ihtiyaç duyduğu şey alkış değil, biz sanatçı değiliz. En çok ihtiyaç duyduğu şey eleştiridir. Eleştiriden ders çıkaracak" değerlendirmesinde bulundu. 

"Kimsenin endişesi olmasın"

"İktidar olsanız da ,Cumhurbaşkanı olsanız da aynı tavrı sürdürür müsünüz?" sorusuna da cevap veren Kılıçdaroğlu şunları söyledi: 

"Hiç kimsenin endişesi olmasın. Kadın kabul ederse ben evine de giderim. Ziyaret ederim, otururum, konuşurum da kendisiyle. Neden böyle bir tepki gösterdiğini. Bizim vatandaşımız değil mi? Bizim vatandaşımız. Uzaydan gelen birisi değil. Dolayısıyla bu siyasi atmosfer böyle bir ortam yaratıyor. Bu siyasi atmosferi yaratanda yukarda oturan zât."

http://www.ankaramasasi.com/haber/984908/kilicdaroglundan-corumda-yasadigi-olayla-ilgili-aciklama
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.