Yetkin Öztürk: Mültecileri evlerine göndereceğiz

İYİ Parti Ankara İl Başkanı Yetkin Öztürk, mültecilerin ülkelerine gönderilmesi gerektiğini belirterek "Bu misafirlik son bulsun istiyoruz" dedi. Öztürk, seçimde iktidara geldiklerinde mültecileri evlerine göndereceklerinin mesajını verdi.
Ankara Masası
|
02 Eylül 2021, Perşembe - 16:53
Yetkin Öztürk: Mültecileri evlerine göndereceğiz

İçişleri Bakanlığının göçmenlere yönelik aldığı yeni kararlara göre; 2 Eylül 2021 tarihinden geçerli olmak üzere Ankara ili mülki sınırları geçici koruma kaydına kapatıldı. Ankara'daki Suriyeliler kayıtlı olduğu illere gönderilecek.

Konu hakkında Ankara Masası'na konuşan İYİ Parti Ankara İl Başkanı Yetkin Öztürk, misafirliğin 1-2 yıl sürebileceğini ancak ülkenin mülteci cennetine dönüştüğünü söyledi.

"Türkiye'ye kendini titretti"

Altındağ'da 18 yaşındaki Emirhan Yalçın'ın Suriye uyruklu bir kişi tarafından bıçaklanarak öldürülmesini hatırlatan Öztürk, "Elim olay hepimizi derinden yaraladı ve Türkiye’ye kendini titretti. Bu konuda başta sayın Soylu olmak üzere İçişleri Bakanlığı, Ankara Valiliği, tüm yetkililerin bundan sonra azami ölçüde dikkat etmesi gerekiyor. Çünkü canımızdan olduk.  Bu  elektrik direğini kırmaya çalışan bir Suriyeli'ye kibarca bir müdahalenin sonucudur.  Polislik sınavına girecek bir gencin hayatına mal oldu" dedi.  

"Onlar göndermezse..."

İktidarın mültecileri geri göndermek zorunda olduğunu vurgulayan Öztürk, "Onlar göndermezse gelecek ilk sandıkta, ülkemizde misafir olan tüm mültecileri güvenli bir şekilde kendi evlerine kendi topraklarına göndereceğiz. Çünkü ülkelerinde bir savaş yok. Savaş olan bir yere elini kolunu sallayarak 2 aylığına bayram tatiline gidip sonra da dönmezler. Artık bu misafirlik son bulsun istiyoruz." şeklinde konuştu. 

http://www.ankaramasasi.com/haber/988332/yetkin-ozturk-multecileri-evlerine-gonderecegiz
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.