İngiltere'de Türkiye için imza kampanyası

İngiltere'de Türkiye'ye yönelik uygulanan seyahat kısıtlamasının kaldırılması için imza kampanyası başlatıldı. Kampanyada şu ana kadar 45 bin imza toplandı.
Ankara Masası
|
03 Eylül 2021, Cuma - 18:33
İngiltere'de Türkiye için imza kampanyası

Koronavirüs tedbirleri kapsamında mayıs ayından bu yana Türkiye'yi kırmızı listede tutan İngiltere yönetimine halk tepki gösterdi. 

Ülkede bazı gruplar Türkiye'nin kırmızı listeden çıkarılması ve karantinasız seyahat yapılabilmesi için imza kampanyası başlattı. 

Yerel medyada yer alan habere göre şu ana kadar ülkede 45 bin imza toplandı. 

Haberde, Türkiye'deki vaka sayısının İngiltere'den daha az olmasına rağmen İngiliz turistlerin karantinasız Türkiye'ye gitmesinin yasak olduğu ve bu nedenle İngiliz tatilcilerin tepki gösterdiği ifade edildi. İmza sayısının 100 bine ulaşmasıyla Türkiye'nin kırmızı listeden çıkarılması talebinin parlamentoda görüşüleceği aktarıldı.

Yeni karar 16 Eylül'de

The Times gazetesinin "Türkiye neden kırmızı listede" başlıklı haberinde, Birleşik Arap Emirlikleri'nin (BAE) 8 Ağustos'tan bu yana otel karantinası uygulama zorunluluğu bulunmayan ülkeler listesinde yer aldığı belirtilerek, ABD’liler ve Rusların Türkiye'de karantinasız tatil yapabildiği ifade edildi. Haberde ayrıca, İngiltere yönetiminin seyahat kısıtlamalarıyla ilgili her 3 haftada bir güncelleme yaptığı ve bir sonraki kararın 16 Eylül'de alınacağı kaydedildi.

(İHA)

http://www.ankaramasasi.com/haber/990761/ingilterede-turkiye-icin-imza-kampanyasi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.