Nene Hatun Akdeniz'de!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Akdeniz'de Suriye kaynaklı oluşan petrol kirliliğini önlemek için Nene Hatun acil müdahale gemisinin bölgede temizlik çalışmalarına başladığını bildirdi.
Ankara Masası
|
03 Eylül 2021, Cuma - 20:09
Nene Hatun Akdeniz'de!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Suriye'de bulunan bir elektrik santralinde meydana gelen sızma nedeniyle Akdeniz'de oluşan kirlilikle ilgili açıklamalarda bulundu.

Şu anda Türkiye ve KKTC'yi tehdit eden bir kirliliğin söz konusu olmadığını belirten Karaismailoğlu, "Tespit edilen çok küçük parçaların ise deniz unsurları ile toplanması pek mümkün değildir. Samandağ sahilinde dün görülen denizde toplanması pek mümkün olmayan partiküller olup, Hatay Valiliğimiz koordinasyonunda temizlenmektedir, bugün tamamlanacaktır. Sahile vurabilecek küçük kirlilikler de yine ilgili birimlerce temizlenecektir" dedi.

Nene Hatun çalışmalara başladı

Karaismailoğlu, Samandağ bölgesinde görevlendirilen 4 deniz aracının kirliliğe müdahale ekipmanları ile Hatay sahillerinde deniz yüzeyinde tarama ve müdahale faaliyeti gerçekleştirdiğini vurguladı. Tekirdağ’da bulunan Ulusal Acil Müdahale Merkezi’nden 13 tır ile 11 konteyner ve muhtelif kirliliğe müdahale ekipmanlarının İskenderun Limanı’na konuşlandırıldığını ifade eden Bakan Karaismailoğlu, deniz unsurlarınca kirlilik tespit edilmesi halinde bu malzemelerden de yararlanılacağını söyledi.

Nene Hatun acil müdahale gemisinin Samandağ bölgesinde temizlik çalışmalarına başladığını açıklayan Karaismailoğlu, Seyit Onbaşı yakıt toplama gemisinin de gece yarısından itibaren bölgeye ulaşmasının öngörüldüğünü vurguladı.

"Kirlilik gittikçe azalıyor"

Baniyas Elektrik Santrali'nden sızan fueloil miktarı ile ilgili net bir bilginin olmadığını vurgulayan Karaismailoğlu, "Suriye, KKTC ve ülkemiz deniz alanlarını kapsayan yaklaşık 800-1000 kilometrekarelik alanda parçalanmış şekilde yüzen ortalama 230 metreküplük bir kirliliğin olabileceği değerlendirilmektedir. Denizdeki kirlilik özellikle buharlaşma ve çökme sonucu gittikçe azaldığı göz önünde bulunduğunda bu miktar zaman ile daha da azalmaktadır. Ulaşan veriler kapsamında analizler yapılmaya devam edecektir" diye konuştu.

(İHA)

http://www.ankaramasasi.com/haber/991166/nene-hatun-akdenizde
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.