ABD'den Kabil Havalimanı açıklaması

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Kabil Havalimanı'nın çalıştırılması için Katar ve Türkiye ile yakın ilişki içinde olduklarını söyledi.
Ankara Masası
|
03 Eylül 2021, Cuma - 22:47
ABD'den Kabil Havalimanı açıklaması

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Taliban'ın Afganistan'da yönetimini ele geçirmesinin ardından kimin çalıştıracağı yılan hikayesine dönen Kabil’deki Hamid Karzai Uluslararası Havalimanı'yla ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

ABD’li bakan, "Ortaklarımız Katar ve Türkiye ile başkentin ayağa kalkması ve Kabil havaalanının bir an önce yeniden açılması için yakın çalışıyoruz." diye konuştu.

Bakanlar Afganistan toplantısı

Blinken,  Almanya’nın başkenti Berlin’de  20 ülkenin dışişleri bakanları ile Afganistan konusunda bir toplantı düzenleyeceğini dile getirdi.

Afganistan’da kalan Amerikan vatandaşları konusunda Taliban ile iletişim halinde olduklarını söyleyen Blinken, Taliban’ın ülkeden çıkmak isteyenlere izin vermesine yönelik vaadini tutmasının önemli olacağını bildirdi.

Afganistan'a yardım yapılacak mı?

Taliban’a yönelik yaptırımlara rağmen ABD’nin Afganistan halkına insani yardımda bulunmaya devam edeceğini ifade eden Blinken, "Bu yardımlar, hükûmet üzerinden değil bağımsız kuruluşlar üzerinden gidecek." dedi.

(AA)

http://www.ankaramasasi.com/haber/991796/abdden-kabil-havalimani-aciklamasi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.