Patara Antik Kenti'nden senfonik ezgiler yükselecek

Uygarlıklar beşiği Anadolu’nun eşsiz güzelliklerinden Patara Antik Kenti’nin tarihi atmosferinden senfonik ezgiler yükselecek. ​
Zeliha Demirci
|
22 Ağustos 2020, Cumartesi - 15:50
Patara Antik Kenti'nden senfonik ezgiler yükselecek

Kültür ve Turizm Bakanlığı Antalya Devlet Senfoni Orkestrasının şefi Oğuzhan Kavruk yönetiminde gerçekleştirilecek “Patara Yılı Konseri” 27 Ağustos akşamı saat 20.30’da sanatseverlerle buluşacak.

Dünya müziklerinden örneklerin senfoni orkestrası eşliğinde icra edileceği muhteşem konserde dünyaca ünlü DJ Burak Yeter ile La Casa De Papel dizisinin müziğini seslendiren Cecilia Krull sahne alacak. Rus sanatçı Siniahrybava Tatsiana ile Hollandalı söz yazarı, yapımcı ve vokalist Allan Eshuijs da sahneye çıkan  ünlü isimlerden olacak.

Patara Antik Kenti'nde düzenlenecek konserin biletlerine ve etkinliğe dair ayrıntılara “Sanat Cepte” ile “Biletinial” uygulamalarından ulaşabilirsiniz.

RESTORASYON SONRASI İLK KONSER
Antik Dönemde Likya Birliğinin başkentliğini üstlenen Patara, şehir kapısından suyollarına, tiyatrosundan meclis binasına pek çok önemli kültür varlığına sahip.
Doğal güzelliği ile hayranlık uyandıran kentin önemli unsurlarından Patara Antik Tiyatrosu’nda gerçekleştirilen güçlendirme, sahne temizliği, kazı çalışmaları, çeşitli restorasyon ve konservasyonlar ile çevre düzenlemeleri sonrasında alan etkinliklere hazır hale getirildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 2020 yılının “Patara Yılı” ilan edilmesinin ardından bu yıl içerisinde yapılan çalışmaların ardından antik kentte düzenlenecek etkinlik restorasyon sonrası ilk konser olacak.

http://www.ankaramasasi.com/haber/99185/patara-antik-kentinden-senfonik-ezgiler-yukselecek
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.