Rusların yüzde 52'si koronavirüs aşısına güvenmiyor

Rus Kamuoyu Araştırma Merkezi tarafından yapılan araştırmaya göre; Rus halkının yüzde 52'si koronavirüse karşı geliştirilen Sputnik V aşısına güvenmiyor.
Ankara Masası
|
22 Ağustos 2020, Cumartesi - 15:35
Rusların yüzde 52'si koronavirüs aşısına güvenmiyor
Rus Kamuoyu Araştırma Merkezi (VTSIOM) Başkanı Valery Fedorov, Sputnik V aşısının geliştirilmesinin ardından bir kamuoyu araştırması yaptıklarını ve ankete katılanlardan net cevaplar aldıklarını belirtti.
Katıldığı bir panelde konuşan Fedorov ''Geliştirilen Sputnik V aşısını yaptırmak isteyenlerin oranı yüzde 42, aşı yaptırmak istemeyenlerin oranı ise yüzde 52 olarak belirlendi. Yüzde 6'lık kesim ise kararsızlığını beyan etti. Bu anket ülkede yaşayan bin 600 kişi ile yapıldı. İnsanların kaygılarını gördük.'' dedi.


Rus vatandaşların, aşı yaptırmadan önce garanti istediklerini vurgulayan
VTSIOM Başkanı Fedorov, ''Bu sonuç toplumumuzun durumunu anlamak için ilginç bir sonuç. Bir yandan hepimiz korkuyoruz. Öte yandan korkularımızı ortadan kaldırmak istiyoruz. Yani sonuç olarak aşı yaptırmadan önce garanti istiyoruz. Fakat bunu anlamak için elbette aşı yaptırmak gerekiyor. Birçok kişi aşı olmaktan çekiniyor. Çünkü korkuyorlar ve iyi sonuç alacaklarına inanmıyorlar” şeklinde konuştu.


Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin,11 Ağustos'ta tüm dünya kamuoyuna yaptığı açıklamada, Rus bilim insanlarının koronavirüs aşısını geliştirdiğini ve aşının adını Sputnik V koyduklarını açıklamıştı.

(İHA)
http://www.ankaramasasi.com/haber/99186/ruslarin-yuzde-52si-koronavirus-asisina-guvenmiyor
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.