ABB'den polis adaylarına müjde

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin Polis Meslek Eğitim Merkezleri (POMEM) sınavına katılacak olan adaylara yönelik düzenlediği ücretsiz parkur hazırlık kurslarının ikincisi başladı.
Ankara Masası
|
04 Eylül 2021, Cumartesi - 12:30
ABB'den polis adaylarına müjde

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin öğrenci dostu uygulamaları hız kesmeden devam ediyor.

Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığının, Polis Meslek Eğitim Merkezleri (POMEM) sınavına katılacak adaylara yönelik düzenlediği ücretsiz parkur kurslarının ikincisi başladı.

Adayları uzman eğitmenler hazırlıyor

POMEM hazırlık kursu ile polis olmak isteyen lise, ön lisans ve lisans mezunu adaylar, uzman eğitmenler ve sağlık personeli eşliğinde ikincisi başlatılan fiziki yeterlilik parkur kurslarına Atatürk Spor Salonu’nda ve Sincan Aile Yaşam Merkezi’nde katılıyor.

Hijyen ve sosyal mesafe kuralları dikkate alınarak 20-25 kişilik gruplar halinde ve sınırlı kontenjanla 1 Eylül Çarşamba günü başlayan POMEM parkur hazırlık kursu, hafta içi 5 gün 1,5 saat süren antrenmanlar şeklinde yapılıyor.

Kurslar yoğun ilgi görüyor

Polis Meslek Eğitim Merkezleri sınavına katılacak adayların düzenlenen kursa yoğun ilgi gösterdiğini bu nedenle daha çok adayın faydalanabilmesi için kursun ikincisini başlattıklarını belirten Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Adnan Tatlısu, şu bilgileri paylaştı:

"Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı olarak POMEM sınavına katılacak adaylara fiziki yeterlilik parkur hazırlık kursu veriyoruz. 27 Ağustos’ta başlayan başvuru sürecine 280 kişi başvurdu. Kurslarımız Atatürk Spor Salonu’nda ve Sincan Aile Yaşam Merkezi’nde düzenlenecek. Pandemi’nin seyrine göre kontenjan sayımızı da artırabiliriz."

Eğitimde fırsat eşitliği

Eğitimde fırsat eşitliği sağlamak amacıyla dar gelirli ailelerin çocuklarına destek vermeyi sürdüren Büyükşehir Belediyesi, maddi imkansızlıklardan dolayı hazırlık kurslarına katılamayan adaylara da 1 Eylül tarihinde Sincan Aile Yaşam Merkezi Kapalı Spor Salonu ve Atatürk Kapalı Spor Salonu’nun kapılarını açarak destek vermeye başladı.

Atatürk Kapalı Spor Salonu’nda adayları sınava hazırlayan eğitmenler kurslarla ilgili şu bilgileri verdi:

Cahide Özden (Ankara Büyükşehir Belediyesi Beden Eğitimi Öğretmeni): "Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Aile Yaşam Şube Müdürlüğü olarak özel yetenek sınavları hazırlık kurslarını açmış bulunmaktayız. Gençlerimizle şu an POMEM sınavlarına hazırlık yapmaktayız. Haftanın 5 günü Sincan Aile Yaşam Merkezi ve Atatürk Spor Salonu’nda uzman eğitmenler ve antrenörler eşliğinde çalışmalarımız devam etmektedir."

Ayşe Aktaş (Beden Eğitimi Öğretmeni): "Geçen dönem düzenlemiş olduğumuz kursta büyük bir başarı elde ettik. Sınavlara bizimle hazırlanan 380 adaydan 320 aday sınavda başarılı oldu. Kursların devam etmesi için yoğun bir talep aldık ve kontenjanlarımız dolmak üzere. Haftada 5 gün çalışacağız. Kurslarımız ayrıca Sincan Aile Yaşam Merkezi’nde de devam ediyor."

Adaylardan Büyükşehir'e teşekkür

POMEM sınavı için düzenlenen kursların dışarıda pahalı olduğunu ve bu nedenle katılamadıklarını ifade eden adaylar, ücretsiz kurs desteği sağlayan Ankara Büyükşehir Belediyesine şu sözlerle teşekkür etti:

I şıl Arpacıoğlu: "Büyükşehir Belediyesi’nin POMEM kurslarının ilanını sosyal medya hesaplarında gördüm ve başvurmaya karar verdim. Eğitmenler bizimle çok ilgileniyor ve yardımcı oluyor. Teşekkür ederiz."

Halil İbrahim Eskitürk: "Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin açmış olduğu kursa daha önce katılan arkadaşlarımın tavsiyesi üzerine katılmaya karar verdim. Hocalarımız bizimle çok yakından ilgileniyor ve sınava en iyi şekilde hazırlıyor."

Nazlıhan Girenitlioğlu: "POMEM sınavına katılmak istiyordum. Ocak 2021’de açılan ve kurstan çok memnun kalan bir arkadaşımın tavsiyesi üzerine ben de başvurmaya karar verdim. Kursumuz çok güzel geçiyor hocalarımız bizimle yakından ilgileniyor. Öğrencilere vermiş olduğu desteklerden dolayı Başkanımız Mansur Yavaş’a teşekkür ederim."

http://www.ankaramasasi.com/haber/992284/abbden-polis-adaylarina-mujde
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.