Ankara'da tahliye edilen binada son durum

Ankara’nın Sincan ilçesinde kolonunun patlaması sonucu tahliye edilen binanın betonundan örnekler alınacağı, ekiplerin örnekleri inceleyip bir rapor hazırlayacakları öğrenildi.
IHA-20210904AW409941
|
04 Eylül 2021, Cumartesi - 13:01
Ankara'da tahliye edilen binada son durum

Sincan’ın Selçuklu Mahallesi’nde bulunan Emek Sitesi B blokta dün akşam saatlerinde oluşan çatlaklar üzerine bina sakinleri itfaiye ve belediye ekiplerine haber verdi. Bina sakinlerini tahliye eden ekipler, önlem amaçlı doğalgaz, elektrik ve su vanalarını kapattı.

Tahliye edilen bina sakinlerinin bir kısmı akrabalarına, 3 aileden oluşan 11 kişi de Büyükşehir Belediyesinin misafirhanesinde geceyi geçirmek üzere evlerinden ayrıldı. Binanın betonundan örnekler alınacağı, ekiplerin örnekleri inceleyip bir rapor hazırlayacakları öğrenildi.

“Ne karar verirlerse ona göre hareket edeceğiz”

Emek Sitesi’nin yöneticisi Ali Altıntaş ise olay sonrası itfaiye ekipleri tarafından yapılan incelemelerin sürdüğü söyleyerek, “Akşam 6 buçuk 7’ye geliyordu. Haber geldi, kolon patladı diye. Geldim baktım, içerde gerçekten bir patlak var. Sıva dökülmüş yere. 153’ü aramaya karar verdik ama bizden önce ev sahibi kendi aramış. Arkadaşlar da sağ olsun, duyan birbirine haber verdi. Bütün devlet kurumu buraya geldi. Sıkıntımız olmadı, yarısını sığınma evine götürdüler kalanlar da akrabalarına gittiler. Açıkta kalanımız olmadı. Şurayı akşam itfaiye yıktı, şu anda test alıyorlar. Ne karar verirlerse ona göre hareket edeceğiz. Akşam 7 buçukta binanın tamamının boşaltılması itfaiye tarafından söylendi. Anında herkesi 15 dakika içerisinde tahliye ettiler, milleti sağa sola yerleştirdiler” ifadelerini kullandı.

(İHA)

http://www.ankaramasasi.com/haber/992419/ankarada-tahliye-edilen-binada-son-durum
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.