Ankara'da futbol şöleni

Ankara Kent Konseyi Spor Çalışma grubu, Ankara Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu iş birliğiyle Sakarya Meydan Muharebesi’nin 100. yılında futbol turnuvası düzenliyor.
Ankara Masası
|
04 Eylül 2021, Cumartesi - 16:18
Ankara'da futbol şöleni

Ankara Kent Konseyi, Sakarya Zaferi’nin 100. yılı kutlamaları kapsamında futbol turnuvası düzenliyor.

Ankara Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu’na üye 32 semt takımın katılımıyla gerçekleştirilen turnuva 9 gün sürecek. 4 Eylül’de Ankara Birlik ile Pidosan Yahyalar Spor Kulübü arasında oynanan maçla başlayan turnuva, 12 Eylül Pazar günü gerçekleştirilecek final müsabakasıyla sona erecek.

Başlama vuruşunu Yılmaz yaptı

Ankara’da amatör spor dallarına büyük emek harcamış “Bayram Akyer, Ali İhsan Ceylan, Muzaffer Güntekinin isimlerini taşıyan futbol turnuvasında 14 ve 16 yaş altı sporcular ter dökecek.19 Mayıs Spor Kompleksi 1 ve 2 Numaralı Dış Sahalarda oynanacak müsabakalarla, pandemi nedeniyle 1,5 yıldır futboldan uzak kalan genç sporcular sahalara dönmüş olacak.

"İmkanlarımız arttı, spor tesislerimiz azaldı."

Bayram Akyer, Ali İhsan Ceylan, Muzaffer Güntekin Futbol Turnuvası’nın başlama vuruşunu yapan Ankara Kent Konseyi Başkanı Halil İbrahim Yılmaz, düzenledikleri spor organizasyonlarıyla Başkent’te gençlere kent, semt ile mahalle bilincini tekrar kazandırmayı hedeflediklerini belirterek, "Spor sosyolojilerinin kardeş olduğu bir alandır. Sporda tartışma olmaz, takım kültürü ve dayanışma olur. Başkent’te 14-21 yaş aralığında spor yapabilecek 1,5 milyona yakın genç var ama lisanslı sporcu sayımız çok az. Spor tesisleri 1960’lı yıllarda bugünden daha fazlaydı. İmkanlarımız arttı, spor tesislerimiz azaldı. Lüks yerler yaptığımızı zannettik, çok az rakamlarla yapılabilecek olan semt sahalarını kaybettik. Semt sahaları o semtteki kavgayı bitiren yerlerdi. Tekrar bu kentte semt sahalarını hayata geçirme hayalimiz var bizim. Bu konuyla ilgili Ankara Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Mansur Yavaş’ın da net iradesi var" dedi.

Başkent amatör sporlarla tekrar buluşuyor

Turnuvayı Ankara Kent Konseyi Spor Çalışma grubuyla beraber Sakarya Meydan Muharebesi’nin 100. yılına atfettiklerini ifade eden Yılmaz, "Pandemiden dolayı 1,5 yıldır amatör spor müsabakalarının yapılamadığı Ankara'da sporun merkezi olan 19 Mayıs Spor Tesisleri’nde, bu turnuvayla yeniden kenti amatör sporlarla buluşturma sürecini başlatmış oluyoruz" diye konuştu.

Ankara Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Murat Kandazoğlu da, Ankara Birlik ile Pidosan Yahyalar Spor Kulübü arasında oynanan maç öncesinde yaptığı konuşmada turnuvada forma giyecek tüm sporculara başarılar dileyerek şöyle konuştu:"

Ankara Kent Konseyi Başkanı Halil İbrahim Yılmaz genç sporcular için çok güzel imkanlar hazırladı ve hazırlamaya devam ediyor. Bu turnuvanın oluşumunda çok önemli emek ve katkıları var. İleride daha başarılı sporcular yetişmesi için elinden gelen tüm gayreti sarf ediyor. Kendisine çok teşekkür ediyoruz."

http://www.ankaramasasi.com/haber/992910/ankarada-futbol-soleni
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.