Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Afganistan açıklaması

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Taliban'ın yeni kabinesine ilişkin "Az önce geçici bir kabine açıklandı. Buna kalıcı demek herhalde zor, bir geçici kabine açıklandı. Nereye kadar devam eder onu biz bilemeyiz. Bize düşen bu süreci dikkatle takip etmektir." dedi.
Ankara Masası
|
07 Eylül 2021, Salı - 21:19
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Afganistan açıklaması

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kongo Demokratik Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Felix Tshisekedi Tshilombo ile baş başa ve heyetler arası görüşmelerinin ardından Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde ortak basın toplantısı gerçekleştirdi. 

Cumhurbaşkanı Tshilombo'yu Türkiye'de misafir etmekten memnuniyet duyduğunu ifade eden Erdoğan, "Kongo Demokratik Cumhuriyeti, Afrika kıtasında bizim için önemli bir ortaktır. Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nden Türkiye'ye cumhurbaşkanı seviyesinde bir ilki teşkil eden bu tarihi ziyaretin ülkelerimiz arasındaki ilişkilerde yeni bir sayfa açacağına inanıyorum" dedi.

"Temennim odur ki hayırlı olsun"

Afganistan'daki son gelişmelere ilişkin de konuşan Erdoğan, "Biz şu an itibarıyla Kabil Havalimanı işletilmesiyle ilgili işin başından itibaren olumlu bir yaklaşım içinde olduk. Geldiğimiz noktada olumlu gelişmeler bizim açımızdan henüz yok. Olumlu yaklaşımımızı koruduk, koruyoruz. Gerçekten bizim prensiplerimize, yaklaşım tarzımıza olumlu bir süreç devam edecek olursa biz buna olumlu yaklaşımı ortaya koyarız. Az önce geçici bir kabine açıklandı. Buna kalıcı demek herhalde zor, bir geçici kabine açıklandı. Nereye kadar devam eder onu biz bilemeyiz. Bize düşen bu süreci dikkatle takip etmektir. Tüm Afganistan için temennim odur ki hayırlı olsun" diye konuştu.

(İHA)

http://www.ankaramasasi.com/haber/996749/cumhurbaskani-erdogandan-afganistan-aciklamasi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.