İlber Ortaylı, Afgan sığınmacı açıklaması

Ünlü tarihçi İlber Ortaylı, Türkiye'nin kırsal kesiminde Afganlara ihtiyaç olduğunu söyledi.
Ankara Masası
|
08 Eylül 2021, Çarşamba - 00:08
 İlber Ortaylı, Afgan sığınmacı açıklaması

Tarihçi-Yazar İlber Ortaylı, Habertürk'te Fatih Altaylı'nın sunduğu Teke Tek programına konuk oldu.

Altaylı'nın sorusu üzerine Ortaylı, Afgan sığınmacılarla ilgili çok tartışılacak açıklamalarda bulundu.

Türkiye'nin hızlı bir şekilde sanayi ülkesi olduğunu ifade eden Ortaylı, köylerde kimsenin durmadığını, tarım yapacak kimsenin kalmadığını söyledi. 

Afganlıların bu ihtiyacı giderebileceğinin altını çizen Ortaylı "Ziraat yapıyorlar. Bedenen çalışıyorlar, çalışkandır onlar. Buldu mu yeri çalışır, bulmadığında da çalışır. Şimdi daha çok gelecek, açlık var çünkü. 3 yıldır yağmur görmediler. Hiçbir ziraat desteği söz konusu da değil. Allah'la kalmışlar o dağlık yayla bölgede. Daha da gelecek. İnsanlık için mi alıyoruz? Hayır sırf insanlık için değil, ihtiyaç var. Bu kadar açık."dedi.

" Hepsi memnun"

Fatih Altaylı'nın "Sen Afganlara Türkiye'de ihtiyaç olduğunu düşünüyorsun" sorusuna Ortaylı "Evet, git köylülere sor. Hepsi memnun, ben hiç şikayetçi olanı görmedim. Batıda da doğuda da. Bu çok önemli bir şey. Türk ziraatının önemli ihmallerden ve yanlış politikalardan dolayı önemli problemleri olacak. Kuraklığa giriyoruz biz şimdi. Köylülerin köyü ekmeleri için maalesef Afganlılara ihtiyacı var." diye cevap verdi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/996806/ilber-ortayli-afgan-siginmaci-aciklamasi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.