Hilal Ayık'tan yol sitemi

Akyurt Belediye Başkanı Hilal Ayık, yapmak istedikleri bisiklet yolu projesinin bir türlü meclise getirilmemesine tepki gösterdi. Ayık " UKOME’de ki arkadaşlara tebrik ediyorum, Ulaşım Daire Başkanlığı, Fen İşleri Daire Başkanlığı el birliğiyle bu projenin bu sene yapılmamasını sağladınız." dedi.
Ankara Masası
|
08 Eylül 2021, Çarşamba - 19:19
Hilal Ayık'tan yol sitemi

Ankara Büyükşehir Belediyesi Eylül Ayı Meclis Toplantısı 1. Birleşimi gerçekleştirildi.

Mecliste söz alan Akyurt Belediye Başkanı Hilal Ayık, ilçeye yapılmasını planlanan bisiklet yolu projesinin bir türlü alt komisyondan geçmemesine tepki gösterdi.

Başkan Ayık, yol çalışmasıyla ilgili "İlçemizde bizim bir bisiklet yolu çalışmamız vardı hatırlıyorsanız. Geçtiğimiz aylarda bir sokağın isimlendirilmesi için meclisle görüşmüş, meclis kararını hemen almıştı. Komisyona sevk etmemişti. Çünkü sürecin hızlı ilerlemesi elektik şirketinin, altyapı firmalarının orada çalışma başlatmaları için sokak isminin belirlenmesi gerekiyordu.  Bu kapsamda da meclisimiz,  komisyona göndermeyerek talebimizi haklı bulup, hemen mecliste kararını verip bizlerde hemen kabine çalışmalarına başladık. Sonra ki süreçten ben kısaca bahsetmek istiyorum. 13 Ocak 2012 tarihinde biz bu konu ile ilgili Çubuk Caddesi, Mezba Caddesi ve Razlı  Sokak üzerinde yapılacak bisiklet yolu ile ilgili olarak Ulaşım Dairesi Başkanlığına bir yazı gönderdik.  Daha sonra bu konu şu şekilde devam etti. Çubuk Caddesi ve Mezba Caddesi üzerinde yapılan çalışmalarda başvuruda bulunmuştuk, süreçler uzayacağı için ilçemizin en azından Çankırı’ya giderken  Akyurt’tan geçenler bilirler Kalecik güzergahında  sağ tarafında çok katlılar vardır. Onun önünde güzel bir cadde, toprak yol biz burayı hakikaten bisiklet yolu,koşu yolu yapalım ilçemizden geçen insanlar görsünler, ilçemizin tanıtımına da katkı sağlasın, vatandaşlarımızda istifade etsinler istedik." bilgisini paylaştı.

"UKOME’deki arkadaşları tebrik ediyorum"

Projenin aylar olmasına rağmen meclise ulaşmamasına tepki gösteren Ayık "En sonunda aradan bir 3 ay geçti bizzat Ulaşım Dairesi Başkanımıza görüşmek üzere gittim ki süreç hızlansın. Biz mayıs ayında en geç ihaleye çıkmalıydık ki biz yaz ayında imalatı yapalım, bisiklet yolumuzu faaliyete geçirelim sonrasında da vatandaşlarımızın kullanımına sunalım. Geldiğimiz noktada UKOMİ’YE yarın gidecek, bir daha ki ay gidecek, bir sonraki ay gidecek, bu ay kesin girdi en son bugün ki alt komisyonda yüzde 100 görüşüleceği tarafımıza tebliğ edildiği halde bugün bize UKOME’den haber geliyor. Akyurt’un  bisiklet yolu  alt komisyonda gündeme alınmamış, buradan UKOME’de ki arkadaşları tebrik ediyorum, Ulaşım Daire Başkanlığı’nada Fen İşleri Daire Başkanlığı’na da el birliğiyle bu projenin bu sene yapılmamasını sağladınız." dedi.

"Sebep olanlara sitem ediyorum"

Projenin seneye kalmasıyla ilgili sitemini dile getiren Ayık sözlerine şöyle devam etti;

Şu saatten sonra biz ihaleye çıksak harçlı imalatları kış ayında yapamayacağımız için projemiz tam 1 ay ötelendi. Üzülerek belirtiyorum, biz 13 Ocak’ta çalışmalara başlıyoruz, gelmişiz eylül ayına hala UKOME’de bizim hala evrağımızın görüşülmediğini görüyoruz. Eksik vardır, sıkıntı vardır olabilir. Defaatle dedim ki ben arkadaşlarıma,  ‘sürekli sıkı diyalog halinde olun, sıkıntı varsa hemen güncelleyelim gönderelim.’ Bakanlığa biz yüzde 50 hibe başvurusunda bulunduk. Arkadaşları tebrik ediyorum, onların yüzünden bir hibemizi kaçırıyoruz. İlçemize hizmet etmeye çalışıyoruz aradan 9 ay geçmiş. Bugün alt komisyondan çıksaydı söz almayacaktım. ‘Geç olsun güç olmasın süreci devam ettirelim’ diyecektim ama bugün üzülerek belirtiyorum ki bizim konumuz alt komisyona dahi alınmamış, yazısı dahi yazılmamış. Sitem ediyorum buradan herkese. İsteyerek ya da istemeyerek bizim hizmetimizi geciktirdiniz. Kim sebep olduysa gerçekten tamamına sitem ediyorum. Biz bu bisiklet yolunu 2022 senesine attık. Bundan sonrası için çağrı yapıyorum eksiği sıkıntısı neyse arkadaşlarıma iletin ya da ben geleyim çözeyim.

http://www.ankaramasasi.com/haber/997836/hilal-ayiktan-yol-sitemi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.