Mansur Yavaş'tan Fatih Ünal'a sert cevap

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Ankarakart ücretinin yükselmesini eleştiren Fatih Ünal'a önceki dönem yapılan sözleşmede yazan maddeyle cevap verdi.
Ankara Masası
|
08 Eylül 2021, Çarşamba - 20:18
Mansur Yavaş'tan Fatih Ünal'a sert cevap

Ankara Büyükşehir Belediyesi Eylül Ayı Meclis Toplantısı 1. Birleşimi'nde Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Ankarakart fiyatının 8,5 TL'den 11 TL'ye yükselmesi üzerinden kendisini eleştiren  Ankara Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkan Vekili Fatih Ünal'a meclis kürsüsünden cevap verdi.

Fatih Ünal'ın attığı  'Ankara içerisinde ücret yüklenerek toplu taşıma için kullanılan boş Ankarakart’ın kart ücreti 8,5 tan 11’e çıktı. EGO Genel Müdürlüğü artışı E-kent firması tarafından yapıldığını açıkladı. Sizde diyorsunuz ki amir konumundaki EGO Genel Müdürü’nün bu süreci koordine etme yetkisi yokmuş, gerçekten kimseyi kandırmasınlar. Bu zamma onay veren Büyükşehir Belediyesidir, Sayın Mansur Yavaş’ın genel prensibi olan yanlışları üstüne almamak, birine mal etmek.' tweetini gündeme taşıyan Başkan Yavaş önceki dönem E-Kent şirketiyle yapılan sözleşmenin maddesini okudu.

"ÜFE'deki artış nedeniyle rakam buna gelmiş"

Ankarakart satış bedelinin sözleşmesinin 27. maddesinde yazan bilgileri paylaşan Yavaş "Firma ile EGO Genel Müdürlüğü arasında 20 Mart 2013 tarihinde anlaşma yapıldı. Elektronik bilet toplama, araç içi yolcu bilgilendirme, kamera ve akıllı durak sözleşmesini 27 maddede belirtilen, yüklenici sistemde kullanılan kartları sağlayacaktır. Yüklenici sistemde kullanılan kartları 5 lira bedel ile yolculara satacak. Kart geliri yüklenicinin olacaktır. Sitemin işletmeye alındığı takibe mutabık bir takvim yılı sonrasında geçmiş yılın yıllık ÜFE ortalaması alınarak yani yıl için kart bedeli belirlenecektir. Hüküm bu, 2013’te 5 lira, 2014’te 5 lira, 2015’te 5 lira, 2016’da 5 lira, 2017’de 5,50, 2018’de 6,  2019’da 7,  2020’de 8,50, 20121’de 11 lira yani ÜFE'deki artış nedeniyle rakam buna gelmiş." dedi.

"Vicdanınız rahat ediyor mu?"

Mansur Yavaş, karalama kampanyası yaparak vicdanınız rahat ediyor mu diye sorarken "Bizden önceki belediyenin yaptığı sözleşme, yani niye suç yüklüyorsunuz? Yeter artık! Bir şey söylüyorum, duyduğunuz bir şey varsa önce genel müdürden bilgi alın, niye böyle oldu diye. Eğer o söylemez ise beni arayın ama kalkıp da ortaya saldınız, bu tweeti birileri okudu diyelim ki, ne oldu şimdi?  Vicdanınız rahat ediyor mu? Bu tweetle, Mansur Yavaş’ı karaladık, Bırakın artık. Lafla peynir gemisi yürümüyor, ilçelerinizi sevmiyorsunuz, ilçelerinize yazık ediyorsunuz." ifadelerini kullandı.

Başkan Yavaş "Ankara halkı bunun hesabını soracak sizden" ifadeleriyle birleşimi kapattı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/997883/mansur-yavastan-fatih-unala-sert-cevap
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (1)

Yorumunuz İletilmiştir.
ülküdaş
09 Eylül 2021, 09:23
başgan senin yaptığının aynısını sana yapıyorlar, zoruna mı gitti.. o zaman sende etrafına çamur atmayacaksın ve işini doğru yapacaksın. senin yaptığını sana yapıyorlar beter ol inşallah.