Osman Karaaslan'dan ABB'de işçilere mobbing iddiası

Ankara Büyükşehir Belediye ​Gölbaşı Meclis üyesi Osman Karaaslan, psikolojik şiddet uygulanarak, belediye işçilerinin işten çıkmalarını sağlamaya belediye işçilerine mobbing uygulanarak, işten çıkmalarını için psikolojik
Ankara Masası
|
08 Eylül 2021, Çarşamba - 20:50
Osman Karaaslan'dan ABB'de işçilere mobbing iddiası

Ankara Büyükşehir Belediyesi Eylül Ayı Meclis Toplantısı 1. Birleşimi'nde  söz alan Ankara Büyükşehir Belediyesi Gölbaşı Meclis üyesi Osman Karaaslan, belediye işçilerine mobbing uygulandığını iddia etti.

Şirketlerde çalışan işçilerin işlerinden çıkmaları için böyle girişimle karşılaştığını belirten Karaaslan "Özellikle şirketlerde çalışan kardeşlerimize karşı işten çıkmaları yönünde psikolojik baskı ve mobbing uygulanıyor. Bala’da oturan bir kardeşimiz ANFA’da çalışıyor, bu kardeşimiz Elmadağ’daki ANFA’nın herhangi bir tesisine gönderiliyor. Gölbaşı’nda oturan bir kardeşimiz, Şereflikoçhisar’a gönderiliyor; Keçiören’de oturan Haymana’ya gönderiliyor. Tabiri caizse sürgün yapılırcasına bu kardeşlerimize 'işi bırakın gidin' der gibi bir işlem yapılıyor.  Yaklaşık 186 kişi bu durumda, listesini de size verebilirim. Bu konuyla ilgili sizin hassasiyetinizi bekliyoruz. Sizin, 'Hiçbir işçi kardeşimizin ekmeğiyle oynamayacağız' gibi bir sözünü var. Tüm işçi kardeşlerimiz adına tasarruf bekliyoruz." dedi.

"Gerekli işlemler yapılacak"

Osman Karaaslan'ın iddialarıyla ilgili Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş "Durumu inceleyeceğim" şeklinde konuştu.

Sözlerine Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanlığının yayınladığı genelgeyi okuyarak devam eden Başkan Yavaş, sendika baskısı ve mobbingler karşısında hukuki çerçevede gerekli işlemlerin yapılacağını söyledi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/997911/osman-karaaslandan-abbde-iscilere-mobbing-iddiasi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.