Bahçeli'den Ali Erbaş'a destek

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, dua ile yapılan adli yıl açılışı sonrası çıkan tartışmalarla ilgili olarak "Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş doğru bir iş yapmıştır. Desteğimiz tamdır" dedi.
Ankara Masası
|
09 Eylül 2021, Perşembe - 12:18
Bahçeli'den Ali Erbaş'a destek

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, adli yılın başlaması ve yeni Yargıtay binasının açılışı nedeniyle Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş tarafından dua okunmasına ilişkin açıklama yaptı.

Diyanet İşleri Başkanı'nın doğru yaptığını söyleyen Bahçeli, Erbaş'a desteklerinin tam olduğunu belirtti. 

Açılış sonrasında gelen tepkileri "tam manasıyla ilkellik" olarak tanımlayan Bahçeli, "Diyanet İşleri Başkanı’nın duasına tahammül edemeyenler öyle bir noktaya gelmişlerdir ki, Atatürk’e ve laikliğe savaş açıldığını iddia edecek kadar izan ve insaflarını kaybetmişlerdir" dedi. 

"Ateistleşme' güzergahına kayıyorlar"

Açılışta yapılan duaya "şeriat çığlığı", "anayasal suç", ‘"Taliban’la aynı şey isteniyor" diyerek tepki gösterenlerin "faşist ve despotik siyasi angajmanların kölesi" olduklarını belirten Bahçeli, "İçi boş demokratikleşme ve özgürleşme çağrısı yapanların alenen 'ateistleşme' güzergahına kaymaları ileri düzeyde bir tehdittir. Onlar dayatıyor ya da istiyor diye Müslüman Türk milleti hak yolundan, hidayet çizgisinden asla dönmeyecektir" ifadelerini kullandı. 

MHP Lideri, CHP'ye yönelik olarak "Barzani lobisine dönüşen, PKK’nın arabuluculuğuna soyunan CHP’nin, girdiği zillet tünelinin tesirinden bir nebze de olsa uzaklaşıp milli ve manevi değerlerimize saygı duyması samimi tavsiyemizdir" açıklaması yaptı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/998551/bahceliden-ali-erbasa-destek
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.