Aşı karşıtlarının mitingine onay

Aşı karşıtlarının Maltepe'de yapmak istediği mitinge Maltepe Kaymakamlığı izin vermezken, İstanbul Valiliği onayladı.
Ankara Masası
|
09 Eylül 2021, Perşembe - 18:46
Aşı karşıtlarının mitingine onay

Türkiye'de koronavirüs aşısı doz uygulaması 100 milyonu geçerken, aşı karşıtları da harekete geçti.

Aşı karşıtları İstanbul'un Maltepe ilçesinde miting yapmak için başvuru yaparken, Maltepe Kaymakamlığı isteği reddetti.

Kaymakamlıktan " Bazı basın yayın organları ve sosyal medya hesaplarında Maltepe Kaymakamlığının izinleriyle 11.09.2021 tarihinde Maltepe Miting Alanı’nda 'Anayasayı Koruma İnisiyatifi Bir Araya Geliyor' konulu bir miting düzenleneceği yönünde haber ve paylaşımlar yapıldığı tespit edilmiştir.Söz konusu etkinliğin düzenlenmesi için izin verilmesi talebiyle Anadolu Birliği Partisi tarafından 23.08.2021 tarihinde Kaymakamlığımıza yapılan başvuruya; toplu yapılacak etkinliklerin Covid-19 virüsünün bulaş riskini artıracağı ve salgınla mücadele çalışmalarını olumsuz yönde etkileyebileceği değerlendirilerek izin verilmemiştir." açıklaması yapıldı.

Valilikten onay

Kaymakamlık kararının ardından İstanbul Valiliği bir açıklama yaparak mitingi onayladı.

Valilik tarafından alınan kararda, Anadolu Birliği Partisi tarafından, "Anayasayı Koruma İnisiyatifi Bir araya Geliyor" çağrısı ile Maltepe İlçesi Maltepe Miting Alanı'nda 11 Eylül Cumartesi günü saat 15.00 ile 18.00 saatleri arasında bir açık yer toplantısının düzenlenmek istenildiği belirtildi.

Söz konusu açık yer toplantısının 2911 Sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanununun 9. ve 10. maddelerine göre değerlendirildiği ve Maltepe Miting Alanı'nda Sağlık Bakanlığı Salgın Yönetimi ve Çalışma Rehberinde belirtilen kurallara riayet edilmesi kaydıyla uygun görüldüğü kaydedilerek, gerekli emniyet tedbirlerinin alınması kararlaştırıldı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/999423/asi-karsitlarinin-mitingine-onay
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.