Fatih Ünal'dan Mansur Yavaş'a yanıt

Ankara Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkan Vekili Fatih Ünal, Mansur Yavaş'ın tepki göstermesine rağmen, EGO Genel Müdürlüğünün Ankarakart ücretlerine amir sıfatıyla müdahale edebileceğini bir kez dile getirdi.
Ankara Masası
|
09 Eylül 2021, Perşembe - 19:43
Fatih Ünal'dan Mansur Yavaş'a yanıt

Ankara Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkan Vekili Fatih Ünal, EGO Genel Müdürlüğünün Ankarakart ücretlerine müdahale etmemesine yönelik eleştiri  içeren tweetini gündeme taşıyarak kendisine tepki gösteren Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'a cevap verdi.

Tweetinin arkasında olduğunu belirten Ünal " Burada EGO’nun açıkladığı rakamlar var kart paralarıyla ilgili. Burada da ÜFE oranları var. ÜFE oranlarıyla ilgili biz takip ettik tweeti de ona göre yazdık. Yani burada inisiyatif kullanılması gerektiğini düşündük ve değerlendirdik. Daha önce inisiyatif kullanılmış. EGO Genel Müdürlüğü de amir konumunda olduğu için bunları kullanabilirdi ama kullanmamış. Bunlarla ilgili tweet attık. Biz kimseyi tahkir etmedik iftira da atmadık. Biz tweetimizin arkasındayız." dedi.

Ne olmuştu?

Fatih Ünal'ın 'Ankara içerisinde ücret yüklenerek toplu taşıma için kullanılan boş Ankarakart’ın kart ücreti 8,5 tan 11’e çıktı. EGO Genel Müdürlüğü artışı E-kent firması tarafından yapıldığını açıkladı. Sizde diyorsunuz ki amir konumundaki EGO Genel Müdürü’nün bu süreci koordine etme yetkisi yokmuş, gerçekten kimseyi kandırmasınlar. Bu zamma onay veren Büyükşehir Belediyesidir, Sayın Mansur Yavaş’ın genel prensibi olan yanlışları üstüne almamak, birine mal etmek.' ifadelerini kullandığı tweete Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, önceki yönetimin  E-Kent şirketiyle yaptığı sözleşme üzerinden cevap vermişti. Yavaş, sözleşmenin 27. maddesini okurken, ücretlerin ÜFE oranına göre belirlendiğini vurgulamıştı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/999484/fatih-unaldan-mansur-yavasa-yanit
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.