Ankara Büyükşehir Belediyesi Meclisi'nde gerginlik

Ankara Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkan Vekili Fatih Ünal, söz isteyen Yaşar Neslihanoğlu'na Mansur Yavaş'ın davranışını hatırlatması üzerine kısa süreli gerginlik yaşandı.
Ankara Masası
|
09 Eylül 2021, Perşembe - 20:22
Ankara Büyükşehir Belediyesi Meclisi'nde gerginlik

Ankara Büyükşehir Belediyesi Eylül Ayı Meclis Toplantısı, Ankara Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkan Vekili Fatih Ünal yönetiminde gerçekleştirildi.

Gündem dışı konuşmaların olduğu sırada Ankara Büyükşehir Belediyesi Cumhuriyet Halk Partisi Başkan Vekili Yaşar Neslihanoğlu, Fatih Ünal'dan söz istedi.

Fatih Ünal, Neslihanoğlu'na  Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın dün belediye başkanlarına söz vermediğini hatırlatarak, konuşmasına izin verdi. İkili arasında kısa süreli gerginlik yaşandı.

İşte o konuşmalar;

Fatih Ünal:  Ben Mansur Bey gibi yapmıyorum. Demokratik hareket ediyorum ama yeter.

Yaşar Neslihanoğlu: Sayın Başkanım Cumhuriyet Halk Partisi’nin Grup Başkan Vekiliyim. ‘Yeter ama’ olmaz.

Fatih Ünal:  Bakın burada dün belediye başkanları susturuldu. Yaşar Bey lütfen… Ben güzelce konuşma izni veriyorum. Dün burada belediye başkanları konuşturulmadı.

Yaşar Neslihanoğlu: Belediye başkanları konuşturuldu. Söz isteyenler yazıldı, konuşturuldu.

Fatih Ünal:  ‘Ankara’ya ayıp ediyorsunuz, sizi Ankara’ya şikayet edeceğim’ diyerek buradan gitti Sayın Başkan.

Yaşar Neslihanoğlu: Herkes konuşma iznini yazdırdı ve konuştular.

"Güzel şeylere de destek vermek gerekir"

Tartışmanın ardında söz alan Yaşar Neslihanoğlu "Adnan bey konuşurken Murat bey oradan, ‘40 milyar nereye gitti?’ diye hesap yapıyor. Kendisi de belediye başkanı. Bu belediyelerin bütçelerini kim yapar, kim hazırlar; belediye meclisinde onaylanır.  Kesin hesapları belediye meclisinde onaylanır. Bu bakkal hesabı mı? Kesin hesapta hepsi görülüyor. Kamuoyunda böyle bir algı yaratmak çok yanlış. Burada bütçe komisyonu var, plan bütçe komisyonu var, hepsi ortada. Kredi karaları verildi burada hiçbir sıkıntı yok. Meclisimizden oy birliği ile geçti. Ama verilen kredileri kullanmadan bu hizmetleri yapmak da ayrı bir başarı. Keşke hiçbiri kullanılmasa da Ankaralı’nın paralarını boşu boşuna, bu yüksek faizlere vermesek. İnşallah da kullanmayız.  Alt yapı sorunu; tabii ki alt yapı sorunu bitmez. Burada örneğin en çok Mamak’ta yaşadık, Yenimahalle’de  de yaşadık, diğer ilçelerde de yaşadık. Her yağmur yağdığında sel olayı ile karşı karşıya kaldık. Ama şu an Yenimahalle’de de,  Mamak’ta da çalışma yapılıyor. Geçen sene Yenimahalle’de hazır kıta bekledik, nereyi su basacak da kurtaracağız diye. Yapılan güzel şeylere de destek vermek gerekir." dedi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/999519/ankara-buyuksehir-belediyesi-meclisinde-gerginlik
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.