Çubuk'ta turşu kurma etkinliği

Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi (AYBÜ) akademisyen ve öğrencileri, Çubuk Belediyesinin 'İlk Ders Turşu' etkinliğine katıldı.
Ankara Masası
|
09 Eylül 2021, Perşembe - 23:13
Çubuk'ta turşu kurma etkinliği

Çubuk Belediyesi, Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi'nde (AYBÜ) yüz yüze eğitimin başlamasıyla birlikte 'İ lk Ders Turşu' etkinliği düzenledi.

AYBÜ Esenboğa Külliyesi'ndeki programa Çubuk Belediye Başkanı Baki Demirbaş, Rektör Prof. Dr. İbrahim Aydınlı, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Dünyaca ünlü Çubuk turşusunun kurulumuna ilişkin katılımcılara uygulamalı eğitim verilirken, 2018'de rekor kırılan  1,5 tonluk kavanoza bir kez daha turşu kuruldu.

"Dünyanın her yerine yaygınlaşacak"

Ekinlikte bir konuşma yapan Belediye Başkanı Demirbaş, Çubuk turşusunun tanınırlığının üniversite aracılığıyla daha fazla artacağına inandığını söyledi. Coğrafi işaretli ürünü dünyaya tanıtmak istediklerini belirtti.

Demirbaş, sözlerine şöyle devam etti;

"Dünyanın en büyük turşusunun kurulmasıyla 2018 yılında Guinness Rekorlar kitabına girmiştik. Bugün kurduğumuz turşumuzu da inşallah olduktan sonra öğrencilerimiz ile paylaşacağız. Bunu gelenek haline getirmek istiyoruz. Üniversitemiz ile birlikte bu lezzet, dünyanın her yerine yaygınlaşacak."

Turşu üzerinde bilimsel çalışma

Rektör Prof. Dr. Aydınlı ise turşuya yönelik bilimsel çalışmalar yapacaklarının altını çizerken "Hem turşuda kullanılan malzemeler hem de kurulumu üzerine çalışmalar yapalım istiyoruz. Elimizden geldiğince bölge ile bütünleşelim istiyoruz. Teknik alanlarda da birçok faaliyetimiz var. Biz burada hiçbir şeyi atlamak istemiyoruz. Turşu bizim için önemli, havacılık ve uzay da önemli, buradaki termal de önemli. Çünkü her şey birbirini tamamlıyor." diye konuştu.

Kurulan turşunun üniversitenin 4 Ekim'deki akademik yıl açışında öğrenciler ve konuklara dağıtılacağı belirtildi.

(AA)

http://www.ankaramasasi.com/haber/999644/cubukta-tursu-kurma-etkinligi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.