Zülfü Livaneli halkın ‘40 milyonu’ için ne öneriyor?

Mehmet Acet
|

Zülfü Livaneli’nin siyasetten elini eteğini çektiğini, karlı kayın ormanlarında yürüyüşler yapıp, güneş topladığını düşünenler, içinde nasıl bir canavar beslediğini son mülâkatında söyledikleriyle fark etmiş olmalı.


Son aylardaki kampanya ile başlangıç vuruşu yapılan, Türkiye’ye yeni bir elbise giydirme çabaları, belli ki Livaneli’yi de heyecanlandırmış.


Gazeteduvar isimli internet sitesine verdiği mülakatta Bülent Ecevit’i mezarından çıkarıp tekrar gömmesi, aynısını Deniz Baykal’a tekerlekli sandalye ile tutunduğu hayattayken yapması, böyle bir misyonun ürünü gibi duruyor.


Bu, bana göre kıymetli bir mülâkat yalnız.


Şu bakımdan kıymetli:


Türkiye’ye son dönemde yeni bir psikolojik harekâtla giydirilmek istenen elbisenin, nasıl bir elbise olduğunu anlamanıza yardımcı olabilecek türden bir mülâkat.


Önce CHP’nin yakın tarihini, yakın tarihin sembolleri ile tarihe gömmek, devamında ise, ‘Yeni CHP’nin’ mevcut halini kurumsallaştırdıktan sonra aynı elbiseyi Türkiye’ye giydirmek.


Livaneli’nin uhdesine almaya çalıştığı misyon dediğimiz şey bu.


Belli ki, bu projenin ‘akil adamlığı’ kendisine verilmiş.


Ya da kendisi bu işe talip olmuş.


Belli ki, kendisine, “Sen de buradan yürümelisin” denmiş, ya da kendisi “Ben de buradan yürümeliyim” diyerek durumdan vazife çıkarmış.


LİVANELİ’NİN HALKA HAKARET ETTİĞİ, AŞAĞILADIĞI YAZIYI HATIRLAMANIN TAM SIRASI


Bu durumda, Livaneli’nin Kasım 2014’te kaleme aldığı yazı üzerinde daha fazla düşünmek, daha fazla önem taşır hale gelmiş oluyor.


Yazı, 3 Kasım 2014’te, yani Ak Parti’nin iktidara gelişinin 12’inci yıldönümünde yayınlanmıştı.


İlk defa bir cumhurbaşkanının halk tarafından seçildiği 2014 Ağustos seçimlerinin atmosferi içerisinde.



Devamını okumak için
http://www.ankaramasasi.com/makale/51787/zulfu-livaneli-halkin-40-milyonu-icin-ne-oneriyor

Yorumlar (0)