Hülya Avşar'ı yazdım Twitter'da TT oldu

Ali Eyüboğlu
|

Twitter’ın temmuz-aralık 2020 dönemine ait şeffaflık raporuna göre hükümetlerden gazeteci ve haber kaynaklarının paylaşımlarının kaldırılması yönündeki talepte ocak-haziran dönemine kıyasla yüzde 26’lık artış oldu.

Rapora göre Hindistan hükümetinin gazeteci ve haber kaynaklarına ilişkin içerik kaldırma talebi bu yıl ilk kez ABD’yi geçti.

Türkiye, Hindistan’ın ardından Twitter’a en fazla talepte bulunan ikinci ülke. Bizden sonra Rusya ve Pakistan var.

Independent Türkçe’deki habere göre sosyal medya şirketine en fazla içerik talebinde bulunan ülke Japonya. Japonya’nın daha çok uyuşturucu madde ve kullanımı, müstehcenlik ve para aklama ile ilgili yasalara atıfta bulunduğu talepler, dünya genelinde şirkete iletilen talebin yüzde 43’ünü oluşturdu. kinci sırada Hindistan, üçüncü sırada Rusya var. Rusya’dan gelen taleplerin çoğunda intiharların teşvikini önleme yasasına atıfta bulunulduğu bildirildi.

Türkiye ise Twitter’a en fazla içerik kaldırma talebinde bulunan dördüncü ülke oldu

O tweet’lerde neler yazıldığını bilmeden Twitter’ın verilerini ‘hükümetlerin basın ve fikir özgürlüğüne müdahalesi’ gibi sunmak ne derece doğru?
Perşembe günkü ‘Hülya Avşar’a Ayvalık Belediye Başkanlığı teklifi’ yazım nedeniyle ‘Avşar Kızı’ uzunca bir süre Twitter
Türkiye Gündemi’nde bir numaraydı. Avşar’ı Twitter’da TT yapan yazım yüzünden bana iftira ve küfür tweet’i atan hesaplardan birini şikayet ettim. Gün bitmeden Twitter’dan yanıt geldi:

Köşe yazısının tamamı için tıklayınız 

http://www.ankaramasasi.com/makale/51793/hulya-avsari-yazdim-twitterda-tt-oldu

Yorumlar (0)