Suç kimde?

Yakup Köse
|

28 Şubat cuntasının generallerinin rütbeleri sökülmüş. Haberlerde "Artık er oldular" deniliyor. Er olmak o kadar kolay mı yahu; er kişi olabilselerdi kendi halkına ve halkının inancına savaş açarlar miydi? Bahsi diğer...

Şimdi bu darbeci generallerin rütbesi sökülüp hapse atıldı diye 28 Şubat darbesiyle hesaplaşılmış mı oldu? Bu generalleri darbe için teşvik eden medya, akademi, iş dünyası ve sendika içindeki cuntacılar ne olacak? Bu saydığım 28 Şubat cuntasının unsurlarına hiçbir şey olmayacaksa, yaptıkları yanlarına kâr kalacaksa generalleri de çıkarın hapisten ve rütbelerini geri verin!


Gene Türkiye'de bir yerlerde İslâm'ın şiarları aşağılanmış. Anadolu topraklarında hâlâ aşikâr olarak İslâm düşmanlığı yapılabiliyorsa bunda bizim de sorumluluğumuz yok mu?


Bu suale cevap, geçtiğimiz Mayıs ayında Ankara'da düzenlenen "1. Uluslararası Medya ve İslamofobi Sempozyumu"ndan konuşan Hilal Kaplan'ın sözlerinde. Hilal abla mevzunun bamteline dokunmuş:


"19 yıldır dindar temsili yüksek bir hükumet işbaşında. Peki İslâm karşıtları neden bu kadar cüretkâr? Bu soruyu sormamız gerekiyor. Biraz da çuvaldızı kendimize batırmazsak yanlış olur diye düşünüyorum...



Devamı için tıklayınız 
http://www.ankaramasasi.com/makale/51952/suc-kimde

Yorumlar (0)