Deva değil karbon kopya!

Fadime ÖZKAN
|

Yeni bir partiden yeni politikalar geliştirmesi, fark yaratması beklenir, öyle değil mi?


İddia ediyorsanız; iddialı ve özgün olmalısınız!


Yoksa altında kalırsınız.


Ali Babacan gibi...


Deva Partisi Genel Başkanı önceki gün yardımcısıyla birlikte basının karşısına çıktı ve iktidara geldiklerinde sosyal güvenlik sisteminde -lütfen dikkat- "köklü" bir değişime gideceklerini ilan etti.

Acaba nedir, diye kulak kabarttım.

Duyduklarım, bildiklerimden ibaretti.

Zira Babacan'ın "tüm yurttaşlarımızı sosyal koruma ve sosyal güvenlik şemsiyesi altına alan bir sistemi hayata geçireceğiz" diye duyurdukları çoktan uygulamaya geçirilmiş politikalar.

"90 ve 360 gün içinde hayata geçireceğiz" dedikleri 2003'ten beri "hayatta".

Tıkır tıkır işliyor.

Ve o kadar çok çeşitlendi ki sosyal yardım ve hizmet kalemleri, saymakla bitmiyor: Şartlı sağlık ve eğitim yardımları, eşi vefat etmiş kadınlara nakdi yardım, muhtaç asker ailelerine yardım, öksüz yetim yardımı, asker çocuğu yardımı, evde bakım yardımı, 2022 yaşlı ve engelli yardımı, sosyal konut programı, genel sağlık sigortası prim desteği...

Üstelik hepsi tek çatı altında; Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı takip ediyor. O kadar rutinleşmiş ki artık ayrı bir başlıkta haber bile olmuyor. Alt yazı bandında akıyor.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Derya Yanık, Babacan'ın atağını "muhalefet büyüğüyle küçüğüyle zaten yaptığımız işleri bize öneri olarak getiriyor" paylaşımıyla "gömünce" durmadım, Bakanlık yetkililerini aradım. Tel tel netleştirdim o "şemsiye"yi.

Hadi açıp bakalım.

Devamı için tıklayınız 



http://www.ankaramasasi.com/makale/51964/deva-degil-karbon-kopya

Yorumlar (0)