Yeşil başlı gövel ibrik

Esra Elönü
|

Kurttan sesler korosu yurt arama damarını yokluyor. Yurdunu provoke ederek yurt arayan, İnegöl'de kendini arayan adamın ikizi gibi.


Yine yüzümüzde ince bir tül gibi ifade rüzgâr aldıkça her esene her sene gülüyoruz.


Ağzımızda ufalanan, aynı yerde yürümekten aşınmış ayakkabı tabanı gibi müzmin saçma konulara, gıcır gıcır gülmeler harcayacak değiliz. O sebeple gülüp geçiyoruz.

Bugünkü yazımda biraz potpori yapacağım. Bazen bayat konulara bir sayfayı harcamak kalemin sitemine denk getiriyor insanı. İstanbul'daki tatil valizi çeyizlik bölümünden 96 parça kâğıt bardak takımı çıkarmış, bir görseniz nasıl sevinçliler. Hizmete o kadar açlar ki en ufak kırıntının başına üşüşüyorlar.

Bir tanesi de Mezarlık Bidonuna serenat yapıyordu. Yıllarca bir kesimin insanını iradesinden dolayı " Bidon kafa" diye yaftalayan güveler, şimdi mezarlık bidonuna şiir yazıyor. Başlık öneriyorum "Yeşil Başlı Gövel İbrik".

Hatırlayalım, beyin hücreleri beyin boşluğuna yenildiği için, sadır olan zekâ cücüğüyle gazeteciliğini kombinleyen biri. Mezarlıkta ibrik görmenin zafer sarhoşluğuyla şiir yazdı. Zafere o kadar susamışlar ki bağışıklıklarını bidonla güçlendirmeye çalışıyorlar. Yeşil ibrik gören adam, İBB'nin misafir odası müdavimine çok dramatik bir şekilde uzun uzun teşekkür etti.

Buradan neyi anlıyoruz.

Devamı için tıklayınız 



http://www.ankaramasasi.com/makale/52014/yesil-basli-govel-ibrik

Yorumlar (0)