Serçe'nin vedasını Kültür Bakanlığı duydu mu acaba?!

Resul Tosun
|

Basın dünyasına ilk adımı, 1973 yılında A. Selami Toscuoğlu'nun 15 günde bir yayınladığı Türkçesi dergisinin Tokat temsilciliğiyle atmıştım. Dergi/gazete aboneliği nasıl olur, nasıl dağıtılır, nasıl tahsilat yapılır en uç noktada yaşayarak öğrenmeye başlamıştım.

Yine 1980 öncesi Selahaddin Eş ağabeyin yayınladığı Hicret dergisinin Medine-i Münevvere temsilciliğiyle işin yurt dışı boyutunu da bizzat yaşayarak tecrübe etmiştim.


1987 yılında rahmetli Ali Narİslami Edebiyat içerikli bir dergi çıkarmak istiyor ama imkân bulamıyordu. Hırka-i Şerif Vakfı'nın mütevelli heyetindeydim ve başkan Muhiddin Cesur beyin de desteğiyle İslami Edebiyat dergisini vakıf adına çıkarmayı kararlaştırdık. Muhteva ile Ali Nar merhum ilgileniyor, vakıf finanse ediyor, dizgi baskı dağıtım gibi işleri de ben yürütüyordum. Basının mutfağına da girmiştim.


Kısa süre sonra vakıf finanse etmekten vazgeçince Ali Nar hocaya mahcup olmamak için İslami Edebiyat dergisinin bütün sorumluluğunu üstlendim. Artık finansını da temin etmek durumundaydım. Dergi sahipliğinin ilk tecrübesini de orada yaşamıştım.



1987-1990 yılları arasında Milli Gazete'de M. Emin Sadık imzasıyla günlük yazılar yazdım. Reşit Tatlıdil imzasıyla da fıkhı meselelere cevap verdim.


Devamı için tıklayınız 
http://www.ankaramasasi.com/makale/52037/sercenin-vedasini-kultur-bakanligi-duydu-mu-acaba

Yorumlar (0)