'Psikolojik savaş' askerleri; tarafdarlar, karşıtlar, yalakalar, fırsatçılar ve 'boşver'cileriyle; yani, hepimiz..

Selahaddin E. Çakırgil
|

Haziran-2023 Seçimleri'ne şunun şurasında 18 ay kadar bir zaman kaldı. Ama, elbette, hele de son 6 ay, 'siyasî rekabet'in en hızlı ve ateşli dönem olacağından, seçimlere 1 yıl kaldı da diyebiliriz.


Her seçim, bir mücadeledir, hattâ bir savaştır. Çünkü, sonuçları, herhangi bir askerî savaşta elde edilen zafer veya uğranılan yenilgiden daha az önemli olmaz.

Ve savaşların illâ da bedenleri öldüren silâhlarla yapılması gerekmez. Bu seçim savaşlarında da silahlar, inançlardır, ideolojilerdir, kültürlerdir, dünya görüşleridir, hattâ ticarî maslahat ve menfaatlerdir. Seçim savaşının da, askerleri vardır; ama, üniformasız..

Bu açıdan bakıldığında, bir sosyal bünyede rüşd yaşında olan herkes, şu veya bu tarafın askeri durumundadır.

(Sözgelimi, İstanbul 1. No.lu Barosu'nun geçen hafta yapılan kongresinde, 'özgürlük , insan haklarıhukukun üstünlüğü' deyince mangalda kül bırakmayan binlerce avukatın attıkları 'Biz, biz, ..... (filanın) askerleriyiz!' şeklindeki nâralar, nasıl bir faşist ve güce taptırmayı hedef alan diktatörlüğün takipçisi olduklarının çarpıcı bir örneğini göstermesi bakımından ilginçti.)

Devamı için tıklayınız 



http://www.ankaramasasi.com/makale/52087/psikolojik-savas-askerleri-tarafdarlar-karsitlar-yalakalar-firsatcilar-ve-bosvercileriyle-yani-hepimiz

Yorumlar (0)