Küre ısınıyor, kıyamet yaklaşıyor!

Fadime ÖZKAN
|

Covid-19 insanoğluna hatırlattı ki dünya gerçekten küçük. Ve insanların kaderi ortak.


Dünyanın bir ucunda bir kişide peyda olan virüs kıtalar aşıp ırkına dinine diline rengine milliyetine bakmadan iki yıl içinde 5 milyon insanı canından etti. Ancak bu büyük acıdan alınması gereken dersin alınmadığı ortada.

Virüsün eşitlediği dünya, aşıya erişimdeki eşitsizlikler nedeniyle yine adaletsiz bir yer!


Üstelik dünya üzerindeki son insan da aşıya erişmediği müddetçe virüs kimse için tehdit olmaktan çıkmayacak, pandemi bitmeyecek.


Ama bırakın paylaşmayı, Avrupalı "gelişmiş" ülkelerin bile diğerine gelen tıbbi yardım kolilerini çaldığı "gayri medeniliği" de gördük bu vesileyle.


"Daha adil bir dünya mümkün" çağrısını bayraklaştıran, milli gelirine oranla muhtaç olanlara en büyük insani yardımı yapan Türkiye aşı konusunda da üzerine düşeni yapmaya hazır. Roma'daki son G20 zirvesinde Covid-19 aşısıyla ilgili de tek hakikatli konuşmayı yapan lider Erdoğan oldu.




Aşı ve tedaviye erişimin ayrıcalık değil temel hak olduğunu hatırlatarak "Hepimiz güvende olmadan, hiç kimse kendini güvende hissedemez. Bir tarafta yüz milyonlarca insan ilk doz aşıya dahi ulaşamazken, diğer tarafta turizm amaçlı uzay seyahatleri için yüz milyarlarca dolar harcanabiliyor. Bu adaletsiz düzenin daha fazla devamı mümkün değildir. Aşının şantaj ya da politika dikte aracı olarak kullanılması da son derece yanlıştır" dedi Cumhurbaşkanı. Turkovac'ın tüm insanlığın istifadesine sunacağını müjdeledi.

Devamı için tıklayınız 
http://www.ankaramasasi.com/makale/52108/kure-isiniyor-kiyamet-yaklasiyor

Yorumlar (0)