Bu ülkenin hayalet kızları...

Sibel Eraslan
|

Muğla'da içkili bir restoranın arka bahçesinde başına keserle vurula vurula öldürüldükten sonra, havuza atılan Zehra Bayır'ın, sonradan bulunan cesediyle gündeme geldi bu konu. Pavyon ağına düşürülüp, kadın tacirlerinin malı haline dönüştürülen, izi sürülemeyen, bir türlü bulunamayan kızların hikâyesi... Onlar bu ülkenin hayalet kızları.


Gündüz programlarına ne zaman baksam, ya kızını kaybetmiş arayan bir ebeveyn ile ya da kız kardeşini arayan bir kardeşle muhakkak karşılaşıyorum. Kandırılarak veya zorla, hatta bazen kendi rızasıyla bile götürüldükleri o karanlık labirentten bir türlü yol bulup da çıkamayan, geri dönemeyen kızlar onlar... Bir yanında uyuşturucu, bir yanında fuhuş, bir yanında kadın ticareti olan bu şeytan üçgeni, nedense ciddi anlamda, toplumsal bir sorun olarak algılanmıyor.


Yıllar önce "Soğukoluk operasyonu" ile ortaya çıkan bu pavyon çeteleri ve kaçırılan kadınlar o günlerde toplumu galeyana getirmişti, sonradan unuttuk gitti bu talihsiz kızları. Son haftalarda konu ile ilgili birkaç yazı okudum, tehlike çanını ne yazık ki sadece 18 yaş altındaki kızlar için çalan bu yazılar eksiktir. Çünkü 18 yaşında ve daha büyük de olsa, kandırılarak, değişik vaatlerle ikna edilerek, uyuşturucuya alıştırılarak bu alacakaranlık kuşağına düşen-düşürülen her yaştan kadının çığlığını duymak ve onları kurtarmak zorundayız.


İnternet ortamında, pavyonlarında çalıştıracakları kızları, günlüğü 1000-1500 lira diyerek ikna etmeye çalışan bu utanmaz yüzsüzler, ağlarına düşürdükleri kızlara çok yüksek limitli senetler imzalatıyorlar. Sonra da bize borçlusun diyerek onları, sirkülasyonunu kurdukları, şehirlerarası bir fuhuş trafiğinde kullanmaya başlıyorlar. Dayak var, fena muamele var, bu kirli çarka uyumsuzluk gösteren kızlar bir şekilde susturuluyor. Anlayacağınız yok oluyorlar. Önce ailelerinin ellerinden alınıyorlar, ardından arkadaşlık grubu kurmaları da engellenerek bir pavyondan diğerine rotasyon ediliyorlar...




Zehra Bayır da Konya Karapınarlı bir kızdı, simitçide çalışıyor ve hasta kardeşini ameliyat ettirmenin hayallerini kuruyordu, onu Muğla Milas'ta izbe bir pavyonun arka bahçesindeki havuzda buldular. Ne yazık ki bazen emniyette, bazen yargıda, bürokraside bile bu fuhuş sisteminin örtbas edilmesini, maskelenmesini sağlayan yancılarının olduğu da bir başka gerçek.


Devamı için tıklayınız.


http://www.ankaramasasi.com/makale/52510/bu-ulkenin-hayalet-kizlari

Yorumlar (0)