İstanbul'un taksi sorunu çözülmeyecek

Fatih Altaylı
|

İstanbul’un taksi sorununu konuştuk dün gece, bir kez daha Teke Tek’te.


Hiç uzatmadan söyleyeyim.


Çözülmez.


Ne taksici esnafı adı altında taksi baronlarını temsil eden Eyüp Aksu’nun kafası ile çözülür bu sorun ne de sadece taksi sayısını arttırarak bu işi çözeceğini zanneden İBB kafası ile.


Eyüp Aksu’yu anlatmaya gerek var mı bilmiyorum.


Çok açık biçimde taksi plakası sahiplerinin haklarını korumaya adamış kendini.


Taksi bulunmaması sorununa tek çözüm önerisi fiyat artışı yoluyla talep kısıtlaması ve bu sayede taksilerin bulunabilir olması.


Bu arada taksi sayısındaki artışa da aslında karşı değil.


Yeni plaka çıkarılsın ama o plakalar da mevcut “taksi ağalarına” satılsın istiyor.


Bugüne kadar İstanbul’da taksici eğitimi veya taksi sürücüsü kalitesinin arttırılmasına yönelik tek bir faaliyetleri olmamış.


“Bunun için yetkimiz yok” diyor ama odaların meslek içi eğitim yapmasının önünde hiçbir engel olmadığını söylemediği gibi, bu yönde bir yetki talebinde bulundukları da olmamış.


Üyeleri üzerinde yasal denetim yetkileri olduğu halde, yetkimiz olmadığı için denetim yapamıyoruz demesi de cabası.


Aksu, doğru düzgün bir akıllı telefon uygulaması olmadığı için taksi kullanımındaki verimliliğin düşük olduğunu söylüyor ama özel şirketlerin uygulama geliştirmesine karşı çıktığı gibi, kendileri de oda olarak üyeleri için bir uygulama geliştirmiyorlar ve geliştirdiklerini iddia ettikleri akıllı telefon uygulamasını da bir türlü devreye sokamıyorlar ya da sokmuyorlar.


Araç kalitesi ve sürücü kalitesindeki ortalama düzey düşüklüğü ise sanki hiç sorun değilmiş gibi davranıyor Eyüp Aksu’nun Odası.



Devamı için tıklayınız...
http://www.ankaramasasi.com/makale/52681/istanbulun-taksi-sorunu-cozulmeyecek

Yorumlar (0)