Bir Almanya analizi... Ukrayna savaşı ve ABD’nin isteği

Hande Fırat
|

ALMANYA bu aralar devlet gücünü maksimize etme derdinde. Rusların Ukrayna’ya saldırmalarının ardından, Ukrayna’ya sadece miğfer verebileceklerini söylediler. Birkaç ay sonra da savunma için 100 milyar Euro harcama kararı aldılar. Bu en çok Amerikalıları sevindirdi doğal olarak. Trump döneminden bu yana zaten ABD, Almanların daha fazla silah harcaması yapmasını istiyordu.


ALMANYA ‘HAMBURGER’DEN SONRA ‘REİCHSBÜRGER’ ÇIKARDI


Şimdi ise Almanya’nın gündemi darbe iddiaları... Aşırı Sağcı Reichsbürger (İmparatorluk Vatandaşları) Hareketi ismini koydukları, sadece 50 kişiden oluşan, çoğu 50 yaş üstü Alman’a 10 bine yakın tam donanımlı polisle sabah baskını yapıldı:


Alman savcılığı bu 50 kişiyi, hem radikal hem şiddet eğilimli oldukları gerekçesiyle son yıllardaki en ciddi iç tehdit olarak görüyor.


Alman İç İstihbarat Teşkilatı’nın 2022 yılı raporuna göre de bu 50 kişilik hareketin Almanya’da 21 bin destekçisi bulunuyor. Muhtemelen o da Twitter takipçi sayısıdır.


Açıklamalara bakılırsa, Alman makamları bu hareket bünyesinde şiddet eğiliminin çok yüksek olduğunu değerlendiriyor.


İlginç olan ise, bu 50 Reichsbürger üyesinin bir tane bile cinayeti yok. Kamuda, askeriyede ya da poliste görev almıyorlar. İçlerinde birkaç emekli asker var sadece.

Devamı için tıklayınız


http://www.ankaramasasi.com/makale/52688/bir-almanya-analizi-ukrayna-savasi-ve-abdnin-istegi

Yorumlar (0)