Mansur Yavaş'tan Ankaralılara çağrı

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, başta Başkentliler olmak üzere tüm vatandaşları ​Sakarya ruhunu yerinde yaşamak için Polatlı ve Haymana'ya davet etti.
Ankara Masası
|
11 Eylül 2021, Cumartesi - 12:02
Mansur Yavaş'tan Ankaralılara çağrı

Ankara Büyükşehir Belediyesi Eylül Ayı Meclis Toplantısı'nın 4. birleşimi, Sakarya Zaferi'nin 100. yıldönümü dolayısıyla Polatlı'da düzenledi. Üçpınar Mahallesi İki Alyans Salonunda gerçekleştirilen toplantının başkanlığını Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş yaptı.

Sakarya Zaferi'nde yokluklar içerisinde var olup, küllerinden yeniden doğan milletin tüm dünyaya bağımsızlık ve istiklal mesajını net bir şekilde verdiğini ifade eden Yavaş, "23 Ağustos 1921’de Haymana ve Polatlı’da başlayan "Bağımsızlığın Son Kale" mücadelesi, Sakarya Nehri’nden vatanımıza yayılmıştır." dedi.

"Sakarya Meydan Muharebesi'nin Adapazarı-Sakarya’da olduğu düşünülüyor"

Türkiye’de, Sakarya Meydan Muharebesi dendiğinde bunun zaman zaman Adapazarı-Sakarya’da olduğunun düşünüldüğüne dikkat çeken Yavaş, "Maalesef bu konuda gerekli adımlar atılmamış olabilir ancak 100. yıl vesilesiyle, Haymana ve Polatlı belediye başkanlarımız, ABB ile birlikte 100. yılı anlamına uygun bir şekilde kutlamaya karar vermiş ve bütün dünyaya bu savaşın bu topraklarda olduğunu,  Adapazarı’yla bir alakası olmadığını duyurma sorumluluğunu üstlenmiştir." şeklinde konuştu. 

Toprakların ekilmediğine dikkat çekti

Altında şehit olabileceği düşüncesi ile toprakların ekilmediğine dikkat çeken Yavaş, "Bu zaferi bize hediye edenler, bu toprakları bağışlayanlar buradaki hemşerimizin atalarıdır. Onlara ne kadar minnet duysak borcumuzu ödeyemeyiz ama en azından bu kanla sulanmış toprakları dünyaya tanıtmak suretiyle gelecek nesillere aktarırız diye düşünüyorum." şeklinde konuştu. 

Başta Ankaralılar olmak üzere tüm vatandaşları  Sakarya ruhunu yerinde yaşamak için Polatlı ve Haymana'ya davet eden Yavaş, şöyle devam etti:

"Haymana ve Polatlı’da bizim tarihimiz, hürriyetimiz ve geleceğimiz yatıyor. Bu hazineyi, değerleri tüm dünyaya aktarmak durumundayız. Bu yüzden ABB olarak üzerimize düşen tüm görevleri yapmayı bir borç biliyoruz. Geçtiğimiz ay meclisimizin bir oturumunu Haymana’da yapmış, ardından ilçemizdeki tarihi alanları meclis üyelerimiz ile birlikte ziyaret etmiştik. Bu ay ise Polatlı’dayız. Ay boyu gerek Haymana'da gerek Polatlı'da bir dizi etkinlikler gerçekleştirdik. Biz de büyükşehir olarak Ankara’da bazı etkinlikler yaptık, kimi etkinliklere de destek olduk. Bundan sonra da Sakarya ruhunu ve Cumhuriyetimizin şahikası Ankara’yı başkent olmakla taçlandıran sürecin gelecek nesillere aktarılması için çalışmalarımızı sürdüreceğiz."

http://www.ankaramasasi.com/haber/1001376/mansur-yavastan-ankaralilara-cagri
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.