Murat Köse'den Sakarya Zaferi açıklaması

Mamak Belediye Başkanı ve AK Parti Grup Başkan Vekili Murat Köse, vatanı ve bayrağı her şeyin üstünde tutuklarını belirterek "​Bu yüzden tek millet, tek bayrak, tek vatan ve tek devlet diyoruz." dedi.
Ankara Masası
|
11 Eylül 2021, Cumartesi - 13:09
Murat Köse'den Sakarya Zaferi açıklaması

Ankara Büyükşehir Belediyesi Eylül Ayı Meclis Toplantısı'nın 4. birleşimi, Sakarya Zaferi'nin 100. yıldönümü dolayısıyla Polatlı'da düzenledi. 

Birleşimde konuşan Mamak Belediye Başkanı ve AK Parti Grup Başkan Vekili Murat Köse, milletin vatanı için en değerli varlığı olan canını, gözünü kırpmadan nasıl feda ettiğini bildiklerini söyledi. 

Vatanı ve bayrağı her şeyin üstünde tutuklarını ifade eden Köse, " Bu yüzden tek millet, tek bayrak, tek vatan ve tek devlet diyoruz." dedi. 

Köse'nin konuşması şu şekilde: 

Sakarya Zaferi'nin 100. yılında, şehitlerimizin anısına geçen ay Haymana İlçemizde ve bu ay da Polatlı ilçemizde Ankara Büyükşehir Belediye Meclis toplantısını yaparak şehitlerimizin kanıyla yazılan bu destanı anıyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm şehitlerimize rabbimden rahmet diliyor, aziz hatıraları önünde saygıyla eğiliyoruz.

Kurtuluş Savaşı'nın dönüm noktalarından biri olan Sakarya Meydan Muharebesi, Türk milletinin kaderini değiştiren, şehitlerimizin kanıyla yazılan bir destandır.

Ankara’nın Polatlı ve Haymana ilçelerinde gerçekleşen savaş, 22 gün 22 gece sürüp, Türk milletinin zaferiyle sonuçlanmıştır.

Gazi Mustafa Kemal Paşa, "Hatt-ı müdafaa yoktur; sath-ı müdafaa vardır. O satıh bütün vatandır. Vatanın her karış toprağı vatandaş kanıyla sulanmadıkça vatan terk olunamaz." diyerek mücadele eden kahramanlarımıza cesaret verdiği, Mehmet Âkif'in  "Kim bu cennet vatanın uğruna olmaz ki fedâ? Şühedâ fışkıracak, toprağı sıksan, şühedâ! Cânı, cânânı, bütün varımı alsın da Huda, Etmesin tek vatanımdan beni dünyâda cüdâ"  ifadeleriyle milletimizin vatanı için en değerli varlığı olan canını gözünü kırpmadan nasıl feda ettiğini biliyoruz.

İşte bu mücadelelerle, kadını, genci, çocuğu ve yaşlısı ile şehit kanları ile sulanan bu vatanın kıymetini biliyor ve ecdada yakışır bir şekilde biz de vatanımızı, bayrağımız ve devletimizle birlikte her şeyin üzerinde en kutsal bir değer olarak tutuyoruz.

Bu yüzden tek millet, tek bayrak, tek vatan ve tek devlet diyoruz.

Ankara'nın bu kadar yakınında gerçekleşen Sakarya Meydan Muharebesinin gençlerimize daha iyi anlatılması ve binlerce kahraman Mehmetciğimizin canını verdiği bu mekanların öğrencilerimizin ve tüm Ankaralılar tarafından tarafından ziyaret edilmesi de çok önemli olduğunu düşünüyorum.

Gençleri nasıl Çanakkale'ye götürüyorsak bu kadar yakında bulunan Haymana ve Polatlı ilçelerimizdeki bu mekanların da daha çok ziyaret edilmesi gerekiyor.
İnşallah hepimiz bu konuda daha hassas davranacağız.

Bugünkü nazik ev sahipliğinden dolayı Polatlı Belediye Başkanımız Sn Mürsel Yıldızkaya'ya ve tüm emeği geçenlere şükranlarımı sunuyorum.

Sakarya zaferinin 100. yılında Malazgirt’ten Çanakkale'ye
Sakaryadan 15 Temmuz’a ve bugüne vatanı için canını veren, mücadele eden, Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm şehitlerimizi saygı ve rahmetle anıyoruz. Ruhları şad olsun diyor sizleri saygılarımla selamlıyorum.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1001456/murat-koseden-sakarya-zaferi-aciklamasi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.