Güçlüer'den Suriye operasyonu açıklaması

Altınbaş Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Eray Güçlüer, Suriye'nin kuzeyine yönelik olası operasyonla ilgili tüm tatbikatların yapıldığını askerin emir beklediğini ifade etti.
Ankara Masası
|
19 Ekim 2021, Salı - 12:04
Güçlüer'den Suriye operasyonu açıklaması

Altınbaş Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Eray Güçlüer, Suriye'nin kuzeyine yapılacak olası operasyon, ABD- Yunanistan arasındaki savunma işbirliği anlaşması ve İran'ın Azerbaycan sınırına yönelik askeri sevkiyatına yönelik değerlendirmelerde bulundu. 

Ankara Masası Genel Yayın Yönetmeni Fatih Atik'in sorularını yanıtlayan Güçlüer, olası Suriye operasyonu için tatbikatlar yapıldığını ve askerin emir beklediğini söyledi. 

Askeri hedeflerin uluslararası alanda meşru zemine oturmasının beklendiğini ifade eden Güçlüer, operasyonun tarihi için G-20 zirvesi sonrasına işaret etti. 

Güçlüer, operasyon bölgelerini ise Kamışlı, Aynel Arap, Münbiç, Tel Rıfat olarak açıkladı. 

"Türkiye'nin etki alanını genişletmesi ABD'nin hoşuna gitmedi"

ABD- Yunanistan arasındaki savunma işbirliği anlaşmasına değinen Güçlüer, Türkiye'nin yeni batı komşunun ABD olduğunu dile getirdi.

ABD'nin Türkiye'yi stratejik kuşatma içine aldığını kaydeden Güçlüer, "ABD, Yunanistan'ı Türkiye'ye saldırtıp bir çatışmayı masada tutuyor. Çünkü Türkiye PKK'yı yok etti FETÖ'yü etkisiz hale getirdi. Kendi etki alanını genişleten Türkiye, ABD'nin küresel planları üzerinde baskı uygulayıcı faktörler oluşturdu. Bu ABD'nin hoşuna gitmedi." dedi. 

"Karabağ zaferi Türklük bilincini harekete geçirdi"

İran'ın Azerbaycan sınırına yönelik askeri sevkiyatına da değinen Güçüler, "Azerbaycan'ın Karabağ operasyonunda elde etmiş olduğu başarı yıllardır uyutuşmuş olan Türklük bilincini harekete geçirdi. Kafkaslar bir anda hareketlendi. Doğal olarak İran'da bölgeye karşı bir hassasiyet oluştu." şeklinde konuştu. 



http://www.ankaramasasi.com/haber/1068086/gucluerden-suriye-operasyonu-aciklamasi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.