Ayasofya Camisinde Mevlid-i Nebi coşkusu

Ayasofya Camii imam hatibi Ferruh Muştuer, ibadete açıldığından bugüne insanların akın akın Ayasofya’ya geldiğini belirterek, “Kalabalık da coşku da artıyor” dedi.
Büşra Bayrak
|
28 Ekim 2020, Çarşamba - 16:52
Ayasofya Camisinde Mevlid-i Nebi coşkusu

Ferruh Muştuer, Mevlid-i Nebi vesilesiyle Ankara Masası’ndan Gökhan Gökyıldırım’ın sorularını cevaplandırdı.

Ayasofya Camisinin 24 saat ziyarete, beş vakit ibadete açık olduğunu belirten Muştuer, “Şu anda yoğun bir kalabalık var. Açıldığı günden itibaren şuana kadar bu kalabalık inanın hiç eksilmedi. Hatta artarak da bu coşku devam ediyor.” Şeklinde konuştu.

Muştuer, dünyanın her tarafından her dine mensup insanların akın akın Ayasofya’ya geldiğini vurguladı.

“Büyük bir özlem vardı. Bizim için, inananlar için, imam olarak bizler cemaat olarak bütün mümin kardeşlerimiz beş vakitte büyük bir haz, büyük bir zevk alıyoruz.” diyen Muştuer şunları söyledi:

“ İstanbul zaten manevi yoğunluğu olan bir şehir. Hele hele Ayasofya'mız, biz diyoruz ki,  camiler ya da mescidler fazilet bakımından birinci sırada Mescidi Haram Kabe, Mekke'deki Kabe ikinci sırada Medine'deki mescidi Nebi, Efendimiz sallallahu aleyhi ve sellem'in Mescidi, üçüncü sırada Beyt- ül makdis diye bildiğimiz Kudüs'teki Mescidi Aksa ve inanın 4. sırada şu anda Ayasofya geliyor. Manevi ağırlık açısından taşıdığı misyon açısından bu nedenle çok güzel, çok önemli bir manevi his, manevi yoğunluk yaşıyoruz. Mihrabında Cami'sinde…”

Ferruh Muştuer,  Mevlid-i Nebi vesilesiyle ibadetlerin sabahtan başladığını dile getirdi.

“Akşam ve yatsı namazında akşam ve yatsı namazları arasında burada bir Mevlid-i Nebi, Süleyman Çelebi hazretlerinin Efendimize ithafen yazmış olduğu manzum eseri Mevlidi okuyacağız.” Açıklaması yapan Muştuer şöyle devam etti: “Peygamberimizi sevgili Peygamberimizi rahmetle, minnetle, dualarla yad edeceğiz. Ama önemli olan, bizleri dinleyen kardeşlerimize söylemek istediğim benim, Efendimizi çok iyi tanıyalım. En önemlisi bugün çok muhtaç olduğumuz, onun ahlakı, bugün çok muhtaç olduğumuz, onun eşlerine olan tavrı, saygısı çok muhtaç olduğumuz ki bu hafta veladeti Nebi, Hazreti Peygamber ve Çocuk temasıyla işleniyor. Bu yıl Peygamberimiz ve çocuklara olan tavrı, davranışı, sevgisi, muhabbeti, sevgili Peygamberimiz ve yaratılan bütün varlıklara karşı tavrı çok muhtaç olduğumuz ihtiyaç duyduğumuz o hasretler, tavırlar davranışlar. İnşallah bizler de peygamberimizin o güzel ahlakını öğreniriz. Sadece bir günde değil hayat boyu onu yaşamaya çalışırız.”

Ferruh Muştuer, Ayasofya Camisi'nin açıldığı gün yaşananları ve bu muhteşem eserin manevi iklimini Gökhan Gökyıldırım'a değerlendirdi.

Bu lezzetli sohbeti tek tıkla izleyebilirsiniz.

http://www.ankaramasasi.com/haber/295771/ayasofya-camisinde-mevlid-i-nebi-coskusu
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.