Yunanistan göçmenleri ölüme itti

Yunanistan askerlerince darp edildikten sonra yarı çıplak halde dondurucu soğukta Meriç Nehri’nin ortasına atılan göçmenler, akıntıya kapılmak üzereyken son anda AFAD ekipleri tarafından kurtarıldı.
IHA-20210210AW239037
|
10 Şubat 2021, Çarşamba - 09:13
Yunanistan göçmenleri ölüme itti

Yunanistan'ın ülke sınırları üstünden Avrupa'ya geçmen isteyen göçmenlere yönelik insanlık dışı müdahalelerine bir yenisi daha eklendi.

Ülkelerindeki savaştan kaçarak Avrupa hayali ile yola çıkan göçmenler  Edirne’nin Meriç ilçesinin Seremköy yakınlarında Yunanistan sınırlarında askerlerin sert müdahalesi ile karşılaştı. Darp edilen göçmenler, yarı çıplak halde dondurucu soğukta, Meriç Nehri’nin ortasına atılarak adeta ölüme terk edildi. Nehirde mahsu kalan göçmenlerin yardımına ise  Edirne İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ekipleri koştu.

Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri’nin (UMKE) ilk müdahalesinin ardından, ambulanslarla hastaneye kaldırılan göçmenler tedavi altına alındı. Hastanede tedavileri tamamlandıktan sonra Edirne İl Göç İdaresi’ne teslim edilen göçmenler, Türk güvenlik güçlerinin kendilerine gösterdiği insani muameleye teşekkür etti.

(İHA)

http://www.ankaramasasi.com/haber/583495/yunanistan-gocmenleri-olume-itti
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.